Takip Et
  • 15 Temmuz 2021, Perşembe

15 Temmuz darbe girişimi…

15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafından yapılmaya çalışılan başarısız darbe girişimidir.Türkiye 15 Temmuz 2016'da tam 36 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.İhanet girişimi halkın sokağa çıkması ve TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi üzerine başarısızlığa uğradı.

Bu cunta girişiminin bilançosu ise çok ağır oldu.Türkiye'nin en uzun 48 saatinde 248 kişi şehit oldu, 2196 vatandaş ise yaralandı.

Aradan 5 yıl geçti.

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık…

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri anılıyor ve demokrasi nöbetleri tutuluyor.Kamu kurum ve kuruluşlarda FETÖ’cü avı devam ediyor.

Aradan 5 yıl geçti, vatan hainleri hale bitirilemedi…

Darbenin siyasi ayağı, hala ortayı çıkarmadı…

Herkes, darbe girişiminin siyasi ayağını merak ediyor…

Bakalım siyasi ayağı ne zaman ortayı çıkarılacak…

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Yüce milletimiz tarihte olduğu gibi 15 Temmuz akşamı yine hainlere, çetelere, Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlarına unutamayacakları bir ders vermiştir. Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur. Ne mutlu vatan uğruna can verene.En büyük zaferimiz hiç düşmemek değil, her düştüğümüzde kalkabilmektir.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne kast edenlerin hain planına canını siper ederek karşı koyan Astsubay Ömer Halis Demir gibi yürekli kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve dualarla anıyoruz.Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir.

15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.