Takip Et
  • 18 Haziran 2022, Cumartesi

BABALAR GÜNÜ

Yarın Babalar günü. Babam hep şöyle derdi.Bir gün baba olduğun da anlayacaksın ne demek istediğimi şimdi seni o kadar iyi anlıyorum ki canım babam mekanın cennet olsun.

Baba, her evlat için gövdesi olan bir ağaç, dallarında uyunan, gövdesine sarılan, çiçekleri sevgi, yolunu açan ona yol çizen.

Yaşam, onunla güzel, dopdolu, varlığı gurur, güven, şefkat ve mutluluk veren. Sevginin, özverinin, yaşamın değerleri doğruluk, adil, eşitlikçi, özgürlüğün, özgüvenin, ayakları üstünde insanın sağlam yere basması, düzgün bir karakter ve kişiliğe sahip olması, olduğunu ondan öğrenmek. Başıma gelebilecek olası bir durumda, o varken, yarına umutla bakmak. Yaslanabileceğim, sorunlarıma çözüm bulacak koca bir dağ. Bana kimin oğlusun diye soranlara, babamın oğluyum dediğim, diyeceğim, kimliğim yalnızca sen, senin şerif oğlunum hala. Senin evladın olmak, seni sevgiyle yad edebilmek ne mutlu. Özlemim, sevgim, hasretim hiç dinmiyor belki de ilk defa bu satırlarda söylüyorum ve artarak çoğalıyor babam.Telefonla her aradığımda hasta bile olsan çok iyiyim çok iyiyim sen annene bakma diyişin, sıla kızım nasıl diye soruşun hala kulaklarımda.Seni o kadar çok arıyorum ki sevdiğin bir yemek te dinlediğim türküde ve tekrar seni göremeyeceğimi sesini duyamayacağımı anladığım zaman içimdeki hüzün, düşünmek, anımsamak istemediğim. Her geçen gün ölenlerin geri dönmeyeceğini hatırlamak seni kaybetmiş olmanın verdiği acı ve buruk hüzün.

Seni her andığımda benimlesin, sevenin o kadar çok ki. Huzur içinde uyu mekanın cennet olsun . Sevginin mucizevi gücü, her şeye iyi gelir insan olarak dayanmak, her şeye rağmen yaşamak gerekir. Bıraktığın gibiyim babam, çalışkan, dürüst, yalansız alnım açık, gurur duyduğun şekilde her zamanda öyle olacak.

BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM BABAM.

Tüm Babalarımızın Babalar günü kutlu olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.