Takip Et
  • 21 Nisan 2021, Çarşamba

EN BASİT KORONA TESTİ

Dünyayı etkisi altına alan ve ülke olarak yaklaşık 14 aydır mücadelesini verdiğimiz koronavirüs son günlerde yeniden pik yaptı. 2020’nin Mart, Nisan Mayıs aylarında kolonya, maske, eldiven ve ateş ölçer cihazı temin edebilme telaşı yaşadık. Ülke olarak her şeyi bırakıp bu ürünlerin üretimine yöneldik. Şimdi de artık bu ürünleri reklam malzemesi kullanır hale geldik.

Daha sonraki dönemde ise, koronavirüs test kiti sorunu ile karşılaştık. Şimdilerde de aşı temini ile mücadele ediliyor. Gerçi kimisi aşı yok derken, aşı olması gereken ve sırası gelenlerde aşı olmamak için diretiyor. Bakalım bu virüs hayatımızda ne kadar daha yer tutacak ama şu da bir gerçek ki, asırlar sonra ülkemizin ve dünyanın böyle bir illet ile mücadele ettiği konuşulacak.

Kovid-19 savaşı bütün ülkelerin ve ülkemiz ekonomisine zararı da çok büyük. Sağlık Bakanlığı koronavirüs testi bulabilmek için uzun süre çabaladı ve bu test kitlerinin alımı için devlet yüklü miktarda ödeme yaptı, yapmaya da devam ediyor. Aydın’da yaşayan biri olarak benim İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine naçizane bir fikrim var. Turizmcilerin pandemiden tamamen etkilenmemesi için Ramazan Bayramı sonrası vakalarda da düşüş olduğunda, kısıtlamalar kaldırılacaktır. Aydın’da yaşayan 1 milyon 100 bin kişi ile Aydın güzergahını kullanan diğer illerden gelen vatandaşlar için pratik ve bedava bir test yapılabilir. Aydın-Muğla Karayolu Ovaeymir Mahallesi Kavşağı ile Büyük Menderes Nehri üzerine ‘Koronavirüs Test Alanı’ yazılı birer pankart asalım. Buna Aydın Büyükşehir Belediyesi sponsor olacaktır ve daha ucuza bu pankartı bastıracaktır diye de düşünüyorum. Çünkü ‘pankart nerede ve kaç paraya bastırılır’ bunu çok iyi bildikleri ve daimi müşteri oldukları için belki 2 pankartı bedava da yaptırırlar. Hem Menderes Köprüsü’nün Muğla çıkışında hem de Ovaeymir Kavşağı’nda uygun bir alana sağlık ve filyasyon ekipleri konulmalı. Her geçen araç polis tarafından durdurularak, ‘Bu iki alan arasında lağım ve b*k kokusu duydunuz mu? Sorusu yöneltilsin. ‘Duymadım’ diyen kişiye de mutlaka Kovid-19 tanısı konulsun. Koronavirüs belirtilerinin başında koku kaybı geldiğine göre yanılma payı da çok düşük olacaktır. O kokuyu duymamak mümkün değil çünkü. Aydın Büyükşehir Belediyesi Çeştepe Mahallesi’ndeki arıtma tesisinden gelen bu kokuyu yıllardır önlem almadı. Kokunun gerekçesi de yerel muhalefet tarafından da hiç sorgulanmıyor. Yerel muhalefet AK Parti İl Başkanı ve yöneticileri de bu teste tabii tutulmalı. Belki bu sayede insanın burun direğini kırarcasına yayılan koku hakkında birkaç kelime söz ederler. Aynı zamanda test kitlerine de çok fazla gerek kalmaz. En önemlisi de Aydın’ın Şehirler Arası Otogarına uğrayan diğer illerde yaşayan vatandaşlar, şehrimizi bu kokusu ile daha fazla anmaması lazım artık. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.