Takip Et
  • 10 Şubat 2021, Çarşamba

Kamu çöplüğü Aydın!

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler, Büyükşehir olmadan önce ilimizin adını temsil ediyordu. Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve tüm kamu hizmetlerinin İl Müdürlükleri de merkez ilçemizde yer almakta. O nedenle Aydın’a gelen tüm devlet erkanı da merkez ilçemize gelir. Aydın yıllarca Başbakanları, Bakanları ve Cumhurbaşkanı’nı da merkez ilçede düzenlenen mitingler veya diğer programlarda ağırlar. Hatta önceki gün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi konuk ettik. Ülkede Başbakanlık ortadan kaldırıldı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildi ama bu ülkenin ağır toplarını yine merkez ilçemiz ağırlamaya devam ediyor.

Şimdi bu merkez ilçemizin genel durumunu bakacak olursak, PTT Başmüdürlük binası geçen yıl yıkıldı ama akıbeti henüz belli değil. Aydın Adliyesi, Valilik ve o bölgedeki kamu binalarının yenileneceği yıllardır konuşulur. Devlet okullarına ait binaların bazıları yıkıldı, bazıları da güçlendirme çalışmalarıyla ayakta tutulmaya çalışılıyor. Atatürk Devlet Hastanesi’ne ait poliklinik binasının yıkımına başlandı. Aydın Devlet Hastanesi güçlükle ayakta durmaya devam ediyor. ‘Ne yapalım, devlet yenilerini yapsın’ diyebilirsiniz. Fakat öncelikler belirlenmeli, Aydın halkının ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda bu kamu binaları başta olmak üzere şehrimiz modern bir görünüme kavuşturulmalı. Bunlar yapılırken, ‘Biz yaptık oldu’ denilmemeli.

Şimdi neler yapılabilir? diye bakacak olursak, ülkenin o ağır toplarını ağırladığımız Atatürk Spor Salonumuz var. Bu salon da diğer illere kıyasla baktığımızda çok küçük ve miadını doldurmuş durumda. Hemen bitişiğinde eski Kültür Müdürlüğü’ne ait Müze alanımız, onun yanında Kültür Müdürlüğü ve 250-300 kişilik konferans salonları mevcut. Hemen yanında Askerlik Şubesi ve askeri lojmanlar, ADÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu bulunsa da, hemen alt kısmında da yukarıda dasöz ettiğim gibi güçlükle ayakta duran Aydın Devlet Hastanemiz var. Atatürk Spor Salonu’na tadilat amacıyla 2020 yılında 1 buçuk milyon lira harcandı. Diğer o bölgedeki kamu binalarında da durum çok farklı değil. İşin aslı bize makyaj ile kandırmaya devam ediyorlar. Devlet Hastanesi ile Atatürk Spor Salonu arasında bulunan bu alanı komple yıkıp, içinde kapalı yüzme havuzları da dahil tüm spor tesisleri, ilimizde yakışır konferans salonları yaparsak hem Aydın’ı kamu çöplüğünden kısmen kurtarmış hem de çocuklarımıza ve gençlerimize alanlar oluşturabiliriz. Hem de ilimize gelen ülkenin ağır toplarını onlara yakışır salonlarda ağırlamış oluruz. Ama bunları öncülük yapacak bir gönüllü, vizyon sahibi ve Şehri Emin kişilere ihtiyaç var. Yoksa Aydın kamu çöplüğü olmaya, bizler de bu çöp içerisinde yaşamaya devam ederiz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.