Takip Et
  • 21 Mayıs 2022, Cumartesi

"NATO" MERMER "NATO" KAFA

Geçen haftaki yazımız da Türkiye'de gündemin ne kadar çabuk değiştiğini ve artık neyi takip edeceğimizi şaşırır hale geldiğimizi belirtmiştim.Peki bu hafta ki gündemimiz ne tabiki malum iki ülkenin nato üyeliği ve Atatürk Hava Limanı'nın millet bahçesine dönüştürülecek olması.

Tabi hal böyle ounca bizim yorumculara ve herbibokologlara gün doğdu.Günlerdir al ileri ver geri.Futbol severler hatırlayacaklardır oynat uğurcum kelimesini durum bu oynat uğurcum olmadı baştan heri al ileri ver geri şeklinde ilerliyor programlar ama izlemeden de geçemiyorum.

Haftaya Atatürk Hava Limanı'nın milletbahçesine dönüştürülmesiyle başladık vay efendim başında Atatürk yazısı var diye yıkılılar eylemler tantanalar vay anam vay.Tarafsız bölge programını izlerken CHP 26. Dönem Millet Vekili Dursun Çiçeğin yorumlarını dinlerken olay nerden nereye geldi diye düşünmeden geçemedim.Karşısındakileri resmen Atatürk düşmanı ilan etti.program tüm hzıyla devam ederken oda ne Atatürk Havalimanıyla ilgili 2018 seçimlerinden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı yerle ilgili projesi video olarak ekrana gelsi sonrasında İmamınoğlunun 2019 da ki videosu ikisininde projesi Atatürk Hava Limanı'nı yeşil alan yapmak buyur burdan yak bu videoları izledikten sonra stüdyodaki konukların yüzleri bir anda değişti Dursun Çiçeği o an kameralar göstermese de sadece bu Kemal Bey'in görüşüdür beni bağlamıyor diyebildi sonra konuklardan bir diğeride konuşmanın tamamına bakmak lazım diye mırıldandı geçti.Bişeyleri eleştirirken heleki son dönemde çok dikkatli olmak gerekir bence 21. yüzyılda heleki teknoloji bu kadar gelişmişken yerin kulağı var maazallah.

Bu konu tabiki gündemi meşgul etmeye devam ederken Finlandiya ve İsveç'in Natoya üyelik başvurusu gündemi başına geçti.

İki ülkenin Nato üyeliği. Artık günlerce,devam eder. Onlar gündeme dahil olur da, biz olmaz mıyız? NATO ya üyelik başvurusu yapmaya hazırlanan, Finlandiya ve İsveç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaparak, “İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK’sı, DHKP-C’si İsveç’te Hollanda’da yuvalanmış durumda” dedi. NATO’ya üyelik başvuru-su yapmaya hazırlanan Finlandiya ve İsveç’e yönelik itirazı İttifak üyelerinde şaşkınlığa neden oldu. Konunun çözülmesi için temas trafiği hız kazandı.Uluslararası basında,Erdoğan’ın, terör örgütleri PKK/YPG ve FETÖ, ayrıca Türkiye’ye F-35 satışı gibi konularda bazı tavizler almayı hedeflediği yorumları yapıldı.,.Buna karşılık,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine olumlu bakma-dığını açıklaması, başta bu iki ülke olmak üzere NATO cephesinde geniş yankı uyandırdı. İsveç Dı-şişleri Bakanı Ann Linde ise ülkesinin üyelik konusunda “önemli ülkelerin son derece güçlü desteği-ne sahip olduğunu” kaydetti ve “bu ülkelerle iyi ilişkileri sürdürmenin Türkiye’nin çıkarına olacağı” yorumunu yaptı. Linde, Türkiye’nin daha önce İttifak’a katılımla ilgili bir itiraz iletmediğini de kaydetti Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö geçen nisanda Cumhurbaşkanı

Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yapmış ve “Türkiye, Finlandiya’nın hedeflerini destekliyor” tweet’ini attığı ifade ediliyor. Finlandiyalı yetkililer, Ankara’nın itirazının daha çok İsveç’e yönelik olduğu görü-şünde. Bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan kartlarını nasıl oynayacak hep birlikte göreceğiz. Bukadar gündem karışıkken bir alıntıyla yazımı sonlandırmak istedim.

Mahallede kavga edip etrafı birbirine katan delikanlı yakalanıp suçüstü mahkemesine çıkarılmış, tam ceza alacakken “Ben suçsuzum efendim, geçmişimde tek bir leke bulamazsınız” diye savun-ma yapmış.“Öyle mi?” diye yumuşamış hâkim, “Böyle temiz biri olduğunuza dair geçerli bir şahidi-niz var mı?” Delikanlı köşede oturan semt karakolunun komiserini işaret edip“Tabii, orada oturan komiser bey buna tanıktır” diye cevap vermiş. Komiser ayağa fırlamış “Yalan efendim“ demiş, “Bu adamı hayatımda ilk defa görüyorum.” Delikanlı “Gördünüz mü efendim” diye araya girmiş “15 yıldır bu mahallede oturuyorum, komiserim beni bir kere bile görmemiş… Yeterli kanıt değil mi siz-ce?”

Sağlıcakla kalınız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.