
Modern Esnaf Lokantası konseptiyle hizmet veren Süha'nın Kuzinesi'nde yemekler kuzinede pişirilip kuzinenin üzerinde müşteriye sunuluyor. Kuzine fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan işletme sahibi Süha Toros, "Benzer esnaf lokantaları var. Biz farklılaşmak için kuzineyle olmayanı yaptık. Bizim lokantamızda başrolde kuzine var" dedi.
Efeler Sevgi Yolunda üç yıldır hizmet veren Süha'nın Kuzinesi'nde zeytinyağlılardan et yemeklerine makarnadan çorbaya birçok yemek çeşidi odun ve kömür ateşiyle ısınan kuzinenin üzerinde pişiriliyor. Üç yıl önce lokanta açmak isteyen ve Aydın'da alışılmışın dışına çıkmayı hedefleyen işletme sahibi Süha Toros, "Yemek yapmaya ve farklı lezzetlere hep merakım vardı. Türkiye'nin birçok yerini dolaşıp lokantacılık sektörünü araştırdım. Birkaç yerde yemeklerin kuzinede yapıldığını gördüm. Gittiğim lokantalarda kuzineler hep mutfaktaydı. Ben iki metre büyüklüğündeki kuzineyi lokantanın ortasına koyup müşterilerin yemeğin nasıl yapıldığını görmesini istedim. Kuzineyi aynı zamanda sunum tezgahı olarak da kullandım" dedi.
"BAŞROLDE KUZİNE VAR"
Kuzineyi gören birçok müşterinin önce şaşırdığını, yemeği yedikten sonra ise orada pişen yemeğin çok güzel olduğunu söylediklerini belirten Toros, "En iyi malzemeler kullanılsa bile yemek hızlı pişince hem lezzetini hem de vitamini kaybeder. Kuzinede yemekler uzun sürede yavaş yavaş pişiyor. İşletmesini ben ustalığını Fatih yapıyor ama yemeklerin lezzetli olmasında en büyük pay kuzinenin. Başrolde kuzine var" diye konuştu.
KUZİNEDE MAYALANAN YOĞURDA İLGİ BÜYÜK
İstanbul, Ankara, İzmir gibi farklı illerden müşterilerin Aydın'a her geldiklerinde Süha'nın Kuzinesi'ne uğradıklarını dile getiren Toros, "Efeler'de Sevgi Yolu'nda hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz kuzinede yapılan yemekleri çok sevdi. Aydın'ın dışından da çok sayıda müşterimiz oldu. Yemeklerin dışında özellikle köy sütünden yaptığımız ve kuzinede 9 saat mayaladığımız yoğurt büyük beğeni topladı" dedi.
KUZİNEYE ÖZEL VİŞNELİ AYVA TATLISI
Kendi lezzetleri olan vişneli ayva tatlısını da kuzinenin fırınında pişirdiklerini belirten Toros, "Vişne şarabını çok sevdiğim için önceden buzluğa vişne koymuştum. Buzlukta vişneleri gören ustam 'Ben vişnelerle farklı bir tatlı yapacağım' dedi. Ve bize özgün olan vişneli ayva tatlısını yapıp kuzinenin fırınında pişirdi. Vişneli ayva tatlısıyla da misafirlerimize bugüne kadar tatmadıkları bir tatlıyı sunmuş olduk" diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ MAKARNA
Aydın'daki esnafların öğrenciye destek olması gerektiğine dikkat çeken Toros, "Öğrenciler Aydın ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Biz de onların yanında olduğumuzu bir nebze olsun gösterebilmek için Pazartesi günleri 17.15 ile 18.15 arası tüm öğrencilere kuzinede yaptığımız makarnayı hiçbir ücret talep etmeden veriyoruz. Esnaf arkadaşlarımıza öğrencinin yanında olduklarını hissettirecek çalışmalar yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.
DUVARDA DEDE MİRASI
Modern Esnaf Lokantası konseptiyle hazırlanan mekanın tasarımına önem verdiklerini belirten Toros, "Duvarlara farklı objeler koyarak süsledik. Buraya gelen misafirlerimizin lezzete doyarken huzurlu bir ortamda nefes almasını da istedik. Duvardaki saat büyük dedemden kalan 150 yıllık bir duvar saati ve hala çalışıyor. Tablolar endüstri mühendisi yeğenimin yaptığı özgün eserler" dedi. (DUYGU DİLEK)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.