AyFm 100.5
  • 25 Eylül 2015, Cuma 15:09

Hayri Usta’dan zeytinyağlı yöresel tatlar

Aydın Efeler’de 25 yıldır lokanta sektöründe olan ve ‘Hayri Usta’ olarak bir marka haline gelen Hayri Usta Lokantası’nın sahibi Hayrettin Dincil, Aydınlılara alışılmışın dışında tatlarla, zeytinyağlı ve daha sağlıklı yemekler yedirmeye çalışıyor.

25 yıldır sektörün içinde olduğunu belirten Hayri Usta Lokantası sahibi Hayrettin Dincil, son dönemlerde Aydın yöresine özgü zeytinyağlı yemeklerle adından söz ettiriyor. Bu yıl başından itibaren zeytinyağlı yemek sayısını artıran Hayri Usta, Aydın’da yetişen şevketi bostan, enginar gibi ürünlerin yemeğiyle farklı tatlar sundu.

Aydın’ın yöresel bitkilerini yemeklerle insanlara tanıtmaya çalıştıklarını belirten Hayrettin Dincil, “25 yıldır bu sektördeyim. 2011 yılında Hayri Usta Lokantası’nı Aydın’a kazandırdım. Vatandaşlardan talep arttıkça, bu yıla kadar geldik ve Aydın’da bir Hayri Usta markası oluştu. Ve artık hedefimizi, insanların sadece yemek yemesi ve para kazanmamız değil; ‘nasıl daha sağlıklı beslenilir, yemek olarak yöremizdeki bitkileri insanlara nasıl tanıtırız’ olarak belirledik.

Bugüne kadar menülerimizde her güne özel ciğer sarma, talaş böreği, çıntar dolması, şevketi bostan gibi alışılmışın dışında yemeklerimiz vardı. Aydın’da neden her lokantada enginar yemeği olmasın, Aydın’da yetişen şevketi bostanın yemeği olmasın. Bunların faydası saymakla bitmez. İnsanlarımıza bir mantarın et değerinde olduğunu anlatabiliriz, bugün bakliyatgillerin etten sonra en yüksek protein içerdiğini nasıl anlatabiliriz diye düşünüyoruz. Bu yüzden artık bu tür yemeklere ağırlık veriyoruz” diye konuştu.

ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER

Günlük 15 ile 20 çeşit yemeklerin içerindeki zeytinyağlı yemek sayısını bu yıldan itibaren artırdıklarını söyleyen Dincil, “Zeytinyağı yöresindeyiz, neden Aydın’da zeytinyağlı et lokantaları ön plana çıkmasın. Biz Hayri Usta olarak buna öncü olmak istiyoruz. Sadece sebzeleri değil, et yemeklerini de zeytinyağlı yapmaya çalışıyoruz. Aydın yöresinin ürünlerini daha iyi şekilde hizmet sunduğumuzda, halkımızın bize daha fazla ilgi gösterip, sahip çıkacağına inanıyorduk. Biz bunu uyguladık, müşterilerimizin de yöresel yemeklere ilgisi bizleri mutlu etti” dedi. (SERCAN ÖRÜN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.