Takip Et
  • 27 Kasım 2023, Pazartesi

Sevgi Dili

Bugün Sevgi Dilinden bahsedeceğim sizlere... Sevgi Dili Nedir? Hiç düşündünüz mü? Bence asıl düşünülmesi gereken karşımızdakinin Sevgi Dilinin nasıl olduğu.

Her sevgi dili ile konuşulmaya ihtiyacı vardır ama çocukta en baskın olan biri var ki o daha önemlidir çocuk için. Misal çocuğun baskın sevgi dili hizmet eylemleri ise sen o çocuğu baş etmeyi öğrensin diye her ihtiyacı olduğunda yalnız bıraktıysan o çocuk istediğin kadar ona sarıl, öp kokla yada kaliteli vakit geçir bi yerlerde sevgi deposu. Baskın sevgi dili ile çocukla hiç konuşulmadığı için eksik kalacak ve o çocuk gerçek anlamda sevildiğini hissedemeyecek. Aynı şekilde baskın sevgi dili kaliteli zamansa çocuğun istediğiniz kadar çocuğa hediyeler alın, onun ihtiyaçlarını görün ama ona kaliteli zaman ayırmamanız söz konusu ise o çocuk da gerçek anlamda sevildiğini hissedemeyecek.

Bir yandan eşlerin de birbirinin sevgi dilini keşfedip sevgi depolarını doldurması lazım ki kendi deposu dolu ebeveyn de çocuğuna da ihtiyacı olanı daha fazla kendinden tüketmeden verebilsin ve çocuğuna doğru örnek olsun. Sevgi ile çözülecek sorunlar, değişecek dünya, dünyayı değiştirecek olan da çocuklar.. Bizlerin yetiştirdiği çocuklar. Çok sevmeli doğru sevilmeli karşımızdakinin sevgi dili neyse onunla konuşmalıyız. Kendi bildiğimiz dilden istediğimiz kadar konuşalım karşımızdakinin sevgi dili bu değilse bizi hiçbir zaman anlamayacak ve eksik kalacak, eksik hissedecek ve biz de tükeneceğiz bir yerde.. Sevgiyle Kalın...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.