Takip Et
  • 3 Temmuz 2023, Pazartesi

Çocuğunuza Ne Verirseniz Karşılığında Onu Alırsınız

Çocuğunuza nasıl davranırsanız o da size ve etrafına öyle davranır. Onun isteklerine cevap verip ona karşı saygılı, sevgili olursanız o da size ve etrafına aynı şekilde davranacaktır. Aslında hayat da böyle değil midir? Biz hayata ne katarsak karşılığında da onu alırız.

Ayrıca bizim sözlerimizle yerdiğimiz, eleştirdiğimiz çocuğumuzu kimse gönlünde yüceltmeyecektir. Bu durum çocuğumuzu olumsuz etkileyecektir. Düşünsenize birilerinin yanında sizi eleştiriyorlar. Nasıl hissedersiniz? Kötü hissedersiniz değil mi?

Ben söylerim annesiyim, babasıyım diyemezsiniz. Siz söyledikten sonra herkes söyleyebilir. Eleştiri hiç mi yapmayacağız diyebilirsiniz. Eleştiri yapılır ama uygun yerde, zamanda ve dozajında yapılır. Misafirlikte, gezmede, ziyarette, başkalarının, yabancıların yanında yapılmaz. Çocukların da duygularıyla, kişiliğiyle, kimliğiyle bir birey olduğunu unutmamanız gerekir.

Bir çocuğa sevgi, sabır, emek, saygı verirseniz karşılığında ondan da aynısını görebilirsiniz. Çocuk büyütmek emek ister, sabır ister,sevgi ister. En değerli varlığınız çocuklarınızdan güzel şeyler bekliyorsanız öncelikle siz güzel bir rol model olmalısınız. Çocuğunuzu iyi tanımalısınız, ihtiyaçlarına, isteklerine önem vermelisiniz, ona saygı duymalısınız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.