Takip Et
  • 7 Mayıs 2022, Cumartesi

BAYRAMLAR VE ÇOCUKLAR

Bayram denilince akla ilk ailemiz, mutluluk, neşe, uzun sohbetler ve bir arada olmak gelir. Hepimiz, kendi çocukluğumuzdaki bayramları tatlı hatıralarla anarız. Bayramların çocuklar için neden daha özel olduğunu gösteren birçok sebep vardır.

En önemli bayram geleneklerinden biri hep beraber bir arada olmaktır. Tam da şu an, kendi çocukluğunuzu hatırlayın… Eve gelen misafirler ya da ziyaret ettiğiniz aile büyükleriyle, dostlarınızla oluşan o kalabalık tabloyu hayal edin. Uzun zamandır görmediğiniz sevdiklerinizle yaptığınız sohbetler, birlikte yediğiniz yemekler, onlara yaptığınız ikramlar bayramın paylaşma geleneğinin çocuk için ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu size hatırlatacaktır. Çocuklar için unutulmaz anılarla dolu olur bayramlar. Bayramlarda verilen küçük hediyeler, ikram edilen tatlılar, şekerler, yapılan akraba ve eş dost ziyaretleri, hem geleneklerimizi çocuklarımıza aktarabilmek ve yaşatabilmek için önemlidir hem de çocuklar için unutulmaz birer anıdır .

Bayramın çocuklar için neşe ve aktivite kaynağı da olduğunu belirtmek gerekir. Özellikle bayramlarda günlere yayılan çeşitli etkinlikler, panayırlar, eğlenceler çocukların daha çok ilgisini çeker. Sosyal hayatın içerisinde olmayı seven çocuklar için bu etkinliklerin bayram ruhunu çocuğa yansıtmadaki rolü de büyüktür. Bayramın coşkusu ve heyecanı, çocuklar için daha bayram gelmeden başlar. Bayramların eskisi gibi olmadığını söyler, nerede o eski bayramlar deriz hep. Aslında o eski bayramları yaşatmak, geleneklerimizi sürdürebilmek, çocuklarımıza örnek olmak çok da zor değil bizim elimizde. Mutluluk ve neşe içinde nice bayramlarınız olması dileğiyle Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.