Takip Et
  • 20 Haziran 2022, Pazartesi

TATİL BAŞLASIN!!!

Uzun bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Şimdi tatil zamanı. Tatilde bol bol dinlenmek çocuklarımızın hakkı. Tatilde çocuklarımızı çok sıkmamalı, dinlenip yeni eğitim öğretim yılına dinamik bir şekilde başlamalarını sağlamalıyız. Tabii ki okulda öğrendiklerini tekrar etmeli ve okulda kazandıkları güzel alışkanlıklarını devam ettirmeliyiz. Tatil sürecinde bu görev annelere ve babalara düşüyor. Çocuğa bu tatilin süresi, tatilde neler yapabilecekleri, tekrar okul başladığında onu nelerin beklediğini anlayabileceği şekilde anlatmalıyız.

Öğretmeniyle konuşup tatil sürecinde neler yapabilecekleri ile ilgili tavsiyeler almak da iyi olacaktır. Çocuğunuzu sizden sonra en iyi tanıyan kişi öğretmenidir.

Her çocuktan aynı performansı beklemek yanlış olur. Çocuğu diğer akranları ile kıyaslamak hata olur. Her çocuk tek ve özeldir. O nedenle kıyaslamak çocuk için yararlı değil zararlı olabilir. Özellikle anneler ve babalar bunu sene sonunda ve karne zamanlarında yaparlar. Bu da çocuğun şevkini kırabilir, çocuğu mutsuz edebilir. Burada önemli olan çocuğun sene başından sene sonuna kadar göstermiş olduğu değişim ve gelişimdir. Buna dikkat etmek gerekir. Çocuklarımızın ihtiyacı olan koşulsuz sevgi, yeterince ilgi ve güvendir. Her çocuğun biricik ve kendine özel olduğunu unutmamak dileğiyle iyi tatiller dilerim. Sevgili çocuklar tatilde bol bol dinlenin, koşun, oynayın. Çocuk olmanın tadını çıkarın. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.