Takip Et
  • 22 Ağustos 2022, Pazartesi

ÇOCUĞUM KIYAFET SEÇİYOR

Çocuklar genelde kendi kıyafetlerini seçmek isterler. Aslında seçmelilerdir de. Neden seçmelilerdir? Çünkü çocuklar da birer bireydir. Kendilerine özel zevkleri, tercihleri, istekleri muhakkak vardır. Ama bazen çocuklar mevsime uygun kıyafetler seçmezler. Kışın kısa kollu, yazın uzun kollu giymek isterler. Peki bu durumda ne yapmak gerekir ya da bu durumun önüne nasıl geçebiliriz? Bunun için çocuğunuza önce mevsimleri anlatmanız gerekir. Mevsimleri ona kitaplar aracılığıyla anlatabilir, mevsimlerle ilgili oyunlar oynayabilir, birlikte mevsimlerle ilgili çizgi filmler seyredebilirsiniz.

Çocuklar nasıl giyinmesi gerektiğini doğal olarak bilemezler. Ona bu konuda yol gösterip rehber olacak yine ebeveynleridir. Tabii bu yol göstermek, rehber olmak, ben bunu seçtim, bunu giyeceksin demek değildir. Kıyafet alırken çocuğunuzun fikrini sormanız, ona seçenekler sunmanız, onun doğru tercihler yapabilmesi için yararlı olacaktır.

Her çocuğun çok sevdiği, her zaman giymek istediği kıyafetleri vardır. Bazen gidilecek yere uygun olmaz bu kıyafetler ama çocuğunuz yine de giymek ister. Bu durumda eğer giymek istediği kıyafeti gittiği yerde çok sıkıntı olmayacaksa giymesine izin verebilirsiniz. Sonuçta çocuğunuz büyüme ve gelişme içinde olduğu için bazı kıyafetlerini sayılı giyecektir. O nedenle doya doya giyebilmesi için çok sorun olmayacaksa giymesine izin verebilirsiniz. Çok sorun olacaksa da ona bu durumu örneklerle, hikayelerle, somutlaştırarak açıklayabilirsiniz 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.