Takip Et
  • 20 Şubat 2023, Pazartesi

OKULLAR AÇILINCA

Okullar açılınca nasıl yapacağız ve nereden başlayacağız? Öncelikle çocuklarımızı anlamamız, yardımcı olmamız için bizim iyi, güçlü, dayanıklı ve sağlıklı olmamız gerekiyor. Kendimiz iyi, sağlıklı olursak, çocuklarımıza da faydalı olabiliriz. Evet zor zamanlardan geçiyoruz ama bugünleri dayanışma, yardımlaşma, empati ve sevgi ile hep birlikte aşacağız.

Okuldayken öncelikle çocuklarımızın akıllarında sorular olabilir. Sorularını asla geçiştirmeyelim, çocuklarımızın anlayabileceği şekilde cevaplandıralım. Soruları geçiştirirsek çocuklarımız kafalarında kurabilirler ve endişeleri artabilir, güvensizlik hissedebilirler. Çocuklarımızı can kulağıyla dinleyelim, izleyelim, oyunlarını gözlemleyelim. Bize ne yapmamız gerektiği ile ilgili yol gösterecektir. Öğrencilerimize eşlik edelim, sabırlı davranalım, akışta kalalım, velilerimizle işbirliği içinde olalım. Çocuklarımıza güvende olduklarını hissetirelim.

Zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde bizler yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve empati odaklı olalım. Çocuklarımız bizleri de örnek alabilirler. Yardımlaşma, dayanışma, empati, sevgi gibi duyguları somutlaştırarak çocuklarımıza anlatalım ve bu duyguların önemine dikkat çekelim. Çocuklarımızın sorduğu sorularla, aklına takılanlarla ilgili onlara hikaye kitapları okuyabilir, oyunlar oynayabiliriz, etkinlikler yapabiliriz. Yine dayanışma, yardımlaşma, sevgi, empati temalı kitaplar okuyabiliriz.

Elbirliği ile desteğe, yardıma, dayanışmaya, yaralarımızı sarmaya devam edelim. Birlikten her zaman kuvvet doğar. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.