Takip Et
  • 10 Temmuz 2023, Pazartesi

ÇOCUKLARIMIZI DİNLEYELİM

Birbirimizi dinlerken ne demek istediğimizi bazen karşı tarafa tam olarak anlatamayız. Bu bazen bizden kaynaklı olur, bazen karşı taraftaki insandan. Dinlemek aslında konuşmaktan daha önemlidir. Az ve öz konuşup iyi dinlemek gerekir.

Çocuklarımızı dinlerken de bazen tam olarak anlayamayız. Bazen ön yargılarımız buna neden olabilir bazen ruh halimiz. Ama sizi dinleyen biri varsa mutlaka siz de ön yargılarınızı bir kenara bırakıp dinlemelisiniz.

Özellikle de çocuklarımızı dinlemeliyiz. Bize ne anlatmak istiyor, duygu durumu nasıl, isteği ne? Bunlar çocuğunuzun ileride sağlıklı insan ilişkileri kurması için önemli. Önemli olan bizim ihtiyacımız, rahatlığımız değil. Onun ihtiyacı ve rahatlığı.

Bazen de çok işim var seni dinleyemem, seninle ilgilenemem diye tepkiler de verebiliyoruz. Bu gibi durumlarda çocuğunuz işinizden, ilgilendiğiniz şeyden daha önemli. Beş dakikanızı çocuğunuza ayırabilirsiniz. Hepimiz zaman zaman yoğun, yorgun olabiliyoruz. Ama çocuklar için her zaman beş dakikamız olması gerekir. Yorgun ve yoğun olduğunuzu çocuğunuza anlatabilirsiniz. Zaten çocuğunuza zaman ayırdığınızda onunla ilgilenebileceğiniz zamanları da bilir ona göre davranır. Hayat akıp giderken geriye gelmeyecek tek şey zamandır. Çocuklarınızla geçirilen her zaman çok kıymetlidir hem sizin için hem çocuğunuz için. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.