AyFm 100.5
  • 12 Temmuz 2025, Cumartesi 09:57

Nazilli’de 125 yetiştiriciye süt hijyeni eğitimi verildi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı mahallelerde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklerde 125 yetiştiriciye hayvan hastalıkları, süt hijyeni ve zoonotik hastalıklarla ilgili önemli bilgiler verildi.

Toplantılarda yanıkara, akabane, bruselloz ve tüberküloz gibi hayvan hastalıklarına karşı dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı. Süt üretiminde hijyenin önemine vurgu yapılırken, sağlıklı ürün elde etmenin yolu olarak temizlik ve düzenli kontrollerin altı çizildi.

Etkinliklere katkı sağlayan Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise, keneler yoluyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarılarda bulundu. Yetkililer, özellikle yaz aylarında kene temasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini hatırlattı.

Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yetiştiricilerimizin bilgi düzeyini artırarak hem hayvan sağlığını hem de insan sağlığını korumayı hedefliyoruz. Tüm üreticilerimize sağlıklı ve bereketli bir sezon dileriz” denildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.