Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı ünlü müteahhit milyonlarca lirayla yurt dışına kaçtı

18 Mart 2017, Cumartesi 15:07

     


Aydın’da birçok inşaat projesine imza atan ünlü bir firmanın sahibi B.D.’nin tamamlanmayı bekleyen onlarca projeyi yarım bırakarak iflasını istediği ve milyonlarca lira ile yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.

 

Efeler’de seri üretim inşaatlarıyla ünlü bir şirketin sahibi olan B.D.’nin 80 milyon liraya varan parayla yurt dışına kaçtığı iddia edildi.

İddiaya göre, tamamlanmayı bekleyen onlarca projesi olan şirket sahibi, dün itibarıyla mahkemeye başvurarak şirketinin iflasını istedi. Akşam saatlerinde telefonlarını kapatan B.D., bir daha kimseyle irtibat kurmadı. Henüz tamamlanmamış daireleri maket üzerinden sattığı belirtilen B.D.’nin şirketindeki yetkililere de ulaşmak mümkün olmadı. B.D.’ye ulaşamayan alacaklıları, gittikleri şirket binası ve inşaatları yağmalamak istedi. Ancak yağma girişimi polis ekipleri tarafından önlendi. Bir türlü bulunamayan B.D.’nin yurt dışına çıkış yaptığı ileri sürüldü.

Olay nedeniyle daire satın alan vatandaşlar ve taşeron firmalar ile işçiler dahil 1000’e yakın kişinin mağdur olduğu belirtildi.

B.D.’nin uzun süre önce Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) memur olarak kadroya alındığı, çalıştığı dönemde sorumlu olduğu ihalelerde birçok usulsüzlük yaşandığı öne sürüldü. Sonraki dönemlerde sürekli rapor sunarak işe hiç gitmediği ifade edilen B.D.’nin üniversite yönetiminin girişimlerine rağmen bürokratik engeller nedeniyle memuriyetten çıkarılamadığı ifade edildi. B.D.’nin üniversite diplomasının da sahte olduğu belirtildi. (NACİ ERİŞ)

Kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı

Müteahhit mağdurları adliyeye ve emniyete akın etti

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler