
Karacasu Birlik Kalkınma Kooperatifi (Bİ-KA) Başkanı Nadir Ünlü, 2008 yılında yaptıkları meyve suyu tesisi yatırımda, sahtekarlıkları fark ettiklerini ve bunun için hala hukuk mücadelesinin devam ettiğini söyledi.
Karacasu Belediye Başkanlığı döneminde, ilçede yetişen ürünlerin değer bulması ve ekonomik katkı sağlamak amacıyla 1971 yılında Bİ-KA’yı kurduklarını ifade eden kooperatif Başkanı Nadir Ünlü, Karacasu için olan bütün hevesini kaybettiğini söyledi.
“PAZARLAMA SORUNU YAŞAMADIM”
Kooperatifin 19 kurucu üye ile birlikte yola çıktığını ve ilk olarak zeytin işleme tesisi olarak faaliyet gösterdiğini belirten Başkan Ünlü, “Benim Karacasu için çok büyük hayallerim vardı. İlçemizin geçim kaynakları başında zeytin ve elma yetiştiriciliği ön planda idi. Toplanan elmalar 15 gün içerisinde satılamadığında, elma kabarmaya başlıyor ve satılmıyordu. Önce büyük bir soğuk hava deposu yapmaya karar verdim. Soğuk hava deposunun yapımına başladığımızda, ‘Bu koca depo ne olacak, burası ileride saman deposu olur’ diyenler olmuştu. Soğuk hava tamamlanıp faaliyete başladığında, bunu söyleyen kişiler ilk olarak elmalarını getirip depoya koydu. Yaptığımız zeytin işleme tesisi ile yetişen ürünlerimizi işleyip turşu çeşitleri yapıp pazarladık. Ben hiçbir zaman yaptığımız ürünlerde pazarlama sorunu yaşamadım” diye konuştu.
“ARTIK HEVESİMİ KAYBETTİM”
Bİ-KA çatısı altında yapılan el dokuma halılarını, modern tesis kurarak seri üretime dönüştürmek istediklerini ve burada en az 100 sigortalı kişinin çalışmasını çabaladıklarını söyleyen Başkan Nadir Ünlü, bunun için hazırladıkları projenin kabul edilmediğini ifade etti. Bu hayali gerçekleşmeyince ilçede istihdamı sağlayacak ve yetişen ürünlerin değer bulması için 2007 yılında nar suyu fabrikası projesi hazırladıklarını belirten Ünlü, “Hazırladığımız bu 350 bin liralık projemiz kabul edildi. Fabrikanın kurulacağı alanı da 150 bin liraya tamamladık. Meyve suyu fabrikası için gerekli makine ihtiyaçlarımızı ihale usulü ile satın aldık. Makinaların kurulmasının ardından ihale şartlarında yer alan cihazlar ile kurulan makinalar arasında farklılıklar olduğunu ve dolandırıldığımızı fark ettik. Fakat bunun için geç kalmıştık, çünkü bunları teslim almıştık. Hiç zaman kaybetmeden ve üretime başlamadan hemen adli makamlara başvurarak dava açtık. 8 yıldır bu dava devam ediyor. Aleyhimizde verilen karar nedeniyle bir üst mahkemeye temyiz başvurusunda bulunduk. Davanın bu boyutu için Aydınlı eski bir Bakanımızı Avukat olarak tuttuk, ama hala sonuç alamadık. Biz, 500 bin lira harcayıp Karacasu’nun kalkınması için çabalarken, hiçbir yerel yöneticimiz ve Karacasu halkı bize destek vermedi. Ben, yıllardır mücadele verdiğim Karacasu için artık hevesimi kaybettim” ifadelerini kullandı (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.