AyFm 100.5

Aydın'da dolandırıcılara dikkat

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan iki dolandırıcı, “Bilgileriniz suçluların üzerinde yakalandı” yalanıyla para koparmaya çalıştı. Polis, vatandaşları bu tür aramalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde, son günlerde artan telefon dolandırıcılığı vakalarına bir yenisi daha eklendi. Kendilerini “polis memuru” olarak tanıtan iki kişi, vatandaşları arayarak “Polis memuruyum. Kimlik bilgileriniz dün akşam iki şahıs üzerinde yakalandı” diyerek paniğe kapılmalarını sağladı.

Dolandırıcıların Tolga Şahin ve Adem Özen isimlerini kullandığı öğrenildi. Şüpheliler, vatandaşlardan kimlik ve banka bilgilerini isteyerek “soruşturma gereği hesaplarınızı güvence altına almamız gerekiyor” bahanesiyle para talep etti.

Gerçek polis ekipleri, bu tür aramaların tamamen dolandırıcılık amaçlı olduğunu belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. Yetkililer, hiçbir kamu görevlisinin telefonla para veya kişisel bilgi talep etmeyeceğini hatırlattı. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.