Takip Et

/>

SON DAKİKA

İlkay Karatepe_Astrolog
aydın_astroloji_danışmanlık [email protected]

ARTIK HAYATLARINIZDA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

10 Nisan 2024, Çarşamba

     

14 yılda bir gökyüzünde kavuşum açısı yapan iki büyük gök cismi.. En son 2010 senesinde Koç burcunda kavuştu. 21 Nisanda ise Boğa burcunda kavuşacak.. En son Boğa burcu kavuşumu 1941 senesinde idi…Bu kavuşum büyük etkilere gebe olan bir kavuşum. Toplumsal olaylar ile kollektif temaların bir araya gelmesini anlatıyor. 1941 yılına şöyle bir göz atacak olursak 2. Dünya Savaşını, Girit savaşını, Pearl Harbor olayını, Amerika- Japonya savaşını görmekteyiz. 1941 senesinde Dünya üzerinde ülkeler arasında büyük bir savaş, kaos, soykırım ve akabinde ekonomik darboğazların yoğun yaşandığı zamanlar olduğunuz görmekteyiz.

21 Nisanda bu iki büyük gezegen aynı burçta yeniden kavuşum yapacaktır.. tabiki aynı olaylar yaşanacak, yeni bir dünya savaşı çıkacak, ülkeler karışacak demiyorum ama o dönemki olayların benzerlerinin, bu zamana uygun biçim değişikliği ile yaşanması sembolik olarak olasıdır. Zira Jüpiter orduları, işgalleri Uranüs ise ani patlak veren sarsıcı olayları, Boğa burcu ise finans, kaynaklar, güç, savaşı sembolize eder.

Biraz Jüpiter ve Uranüs tanıyalım derim. Jüpiter; büyümeyi-büyütmeyi, yaygınlaşmayı, fanatizmi, uzmanlaşmayı, inançları, özgürlüğü anlatır.

Uranüs ise ani patlak veren ancak evveliyatı da olan sarsıcı olayları, ultra bireysel özgürlüğü, geçici trend dalgalarını, ayrıksılığı ve farklı olmayı anlatır

Sümer Mitolojisinde ve daha sonra Asur ve Babil Mitlerinde Uranüs, Tanrı AN’dır ve gökyüzü Tanrısı, tanrıların atası, ilk Tanrı olarak adlandırılır. Daha sonra yetkilerini Anunakilere devrederek yer altına çekildiği yazılır. İnsanlık ile bağını koparmıştır. İlkleri, farklı olmayı temsil eder.

Dünya üzerindeki bir çok ilk de eşzamanlı olarak gökyüzünde Uranüs’ü, açısal bağlantıda görürüz. Atom Bombası atıldığında Mars ile kavuşumda, Ay’a ilk adım atıldığında Ay ile kavuşumda görürüz

Uranüs ile ilgili Mitolojik daha bir sürü yazabilirim ama şimdilik burada kesip biraz Jüpiter’e bakalım. O neyi anlatıyor.

Sümer Mitolojisin de Tanrı Enlil dir. Tanrı Enki’nin (Satürn) yaratmış olduğu insan ırkını defalarca yok etmeye çalışan, insan sevmeyen ve katliam yapan tanrıların ve tüm canlıların Tanrısıdır. Ancak tek bir özelliği vardır, insan ırkını sevmemesi.

En büyük hikayesi Büyük Tufan Efsanesi dir. İnsan ırkını katletmeye karar verir, Tanrı Enki’ye (Satürn) daha önce kendisini engellemesi nedeniyle bu sefer insanlığı uyarmaması konusunda yemin ettirtir. .Ama Enki bunu dinlemez ve bir insan aracılığıyla yer yüzünde büyük bir gemi yaptırır….Tufan ile birlikte canlı ırkı kurtulur ve Enlil (Jüpiter), Tufandan kurtulan karı kocaya ölümsüzlük bahşeder

Gelelim Fani Dünyada Bu açı’nın etkilerine ve tezahürlerine…

Özgürleşmek istediğiniz bir konu varsa hayatınızda, bu açının olduğu zaman dilimlerini kullanmanızı tavsiye ederim Bu bir kişi, bir iş, bir görev,b ir sorumluluk yada herhangi bir şey olabilir.

Uranüs Jüpiter kavuşumları , Dünya etkileri dışında kişisel haritalarda da Özgürleşme, ayrıksılaşma, büyüme gelişme isteği uyandırabilir yada sizin hayatınıza, hoşnut olmadığınız bir konuda sizi özgürleştirecek, yada sizi geliştirecek büyütecek fırsatlar gelmeye başlıyor’u anlatır. Yada o fırsatları yaratmak için size cesaret gelir diyelim..

Örneğin, çok uzun zamandır yaşadığınız ve bağımlısı olduğunuz ilişkinizi bitirerek özgürleşmek, ağır sorumluluk üstlendiğiniz işinizden emekli olarak özgürleşmek, ev satıp hayalinizdeki karavanı alarak özgürleşmek, mekan değişikliği ile özgürleşmek gibi gibi düşünün….Ani verilecek bir karar ama beraberinde mutlaka sınırları aşma, özgürleşme var. Fırsat önünüze çıkarsa mutlaka değerlendirin derim

Birde mutlaka 2010 yılınıza bir göz atın. Tabi kişisel haritalarınızda etki alıp almadığınızı bilmiyorum ama genel etkileri dahi insanlığa yansıyacaktır çünkü biri kolektif diğeri toplumsal temalı iki gezegendir bunlar.

JÜPİTER-URANÜS KAVUŞUMUNUN

BURÇLARA ETKİSİ

 

Yükselen Koç Burcu:

21 Nisanda bu kavuşum sizin finansal kazanımlarınız, yetenek ve potansiyelleriniz ile öz değerinizi anlatan kişisel alanınıza yansıyor.2010 yılında adım atttığınız sürecin sonuçlarını göreceğiniz bir döneme girdiniz. Finansal güç elde etmek, yeteneklerinizi kullanmak ve öz değerinizi sergilemek adına bir şeyler başlatmanızı tavsiye ederim. Ancak çok fazla risk almamaya, aşırılığa kaçmamaya ve elinizdeki mevcudu kaybedecek girişimlerde bulunmamaya dikkat edin. Finansal yatırım yapmak yada gelirinizi arttırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Bununla birlikte bu kavuşum size aşırılığa kaçarak hata da yaptırabilir. Ani dürtüsel bireysel kararlar ile girişimde bulunmayın, bir şeyler alıp satmayın. Hata yapabilirsiniz. Örneğin hiç ihtiyacınız yok iken aniden mal almak, satmak gibi. Jüpiter sizin 9. Evinizi de yönetmektedir. Umutları ve kişisel gelişim adına yapılan her şeyi anlatan bu ev seyahatleri, hukuksal konuları da sembolize etmektedir. Bu dönem Önünüze çok büyük fırsatlar da çıkabilir. Bu alanlarda patlak verecek ve aşırılık içeren konuları da önünüze getirebilir .Dikkat etmekte fayda var.. olumlu gördüğünüz teklifleri yada seçenekleri Çok iyi değerlendirin Bu dönem attığınız adımlara dikkat edin. 7 yıl sonra bunların karşılığını almaya başlayacaksınız