Takip Et
  • 29 Nisan 2024, Pazartesi

Çocuklar Ne İsterler, Ne Söylerler?

Çocuklara yardımcı olabilmemiz için onları anlamamız gerekir. Onların duygularını anlayabilmemiz için de onların dünyasına girebilmemiz gerekir.

Çocuklar, tek başıma yapabilmem için bana YARDIM et ve nasıl yapıldığını bana göster, bunu benim için yapma, kendim yapabilirim ve yapmak isterim derler. Çocuklar, ona nasıl yapacağını öğretirken SABIRLI ve ANLAYIŞLI olmanızı isterler. Siz sabırlı olmalısınız ki o da sizden sabırlı olmayı öğrensin.

Bu ögrenme süreci, belki uzun sürebilir. Ve belki daha uzun bir  zamana ihtiyaç olabilir . Fakat bilmelisiniz ki birkaç deneme ile yapacağı şeyi çocuklar BAŞARMAK isterler. İstemek, başarabilmenin ilk basamağıdır. O nedenle bazı konularda haklı olarak ısrarcı olabilirler.

Çocukların, hata yapabilme ihtimali olduğunu da düşünmelisiniz. Ama unutmamalısınız ki herkes sadece hatalarıyla GERÇEK manada bir şeyler öğrenebilir. Hayat, hatalardan kaçınmak yerine yapılan hatalardan çıkarılan derslerle öğrenilir. Hiç kimseden hiç hata yapmayacak kadar mükemmel olmasını bekleyemezsiniz. Çocuklarınızı yetiştirirken onların sesine, ne istediğine biraz kulak vermelisiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.