Takip Et

SON DAKİKA

İlkay Karatepe_Astrolog
aydın_astroloji_danışmanlık [email protected]

YILIN İLK AY TUTULMASI TERAZİ BURCUNDA

27 Mart 2024, Çarşamba

     

Merhabalar; 25 Martta Terazi burcunun 5. Derecesinde yılın ilk ay tutulması meydana geldi. Bu tutulmanın etki süresi tutulma günü itibari ile +/- 1 aydır. Ancak yaklaşık 6 ay süresince tutulma noktası aktif kalacak ve transit etkiler ile tetiklenecektir

2023 senesi itibariyle Güneş ve Ay Tutulmaları, Boğa Akrep aksından , Koç Terazi aksına geçti

Yaklaşık 2 yıl boyunca Boğa Akrep tutulmaları ile maddi konuları, krizli durumları, yatırım konularını, finansı konuştuk. Güneş ve Yükselen burcu Boğa yada Akrep olan bir çok kişi önemli kadersel olaylar yaşadı

Nisan ve Ekim 2023 tarihlerinde Koç ve Terazi burcunda yaşadığımız tutulmalar aslında , yaklaşık 1,5 yıl sürecek Koç Terazi Tutulma silsilesinde yaşaması olası konuları fragman olarak önünüze getirdi… Bu yıl artık hız kazanarak 2023 de başlayan konular olayların giderek görünür belirgin olması olasıdır.

Terazi burcunda gerçekleşen Ay tutulmasında, genellikle ilişkiler, adalet, savaş, işbirlikleri ,denge ve uyum konuları ön plana çıkar. Terazi, Astrolojik sembolizm de ortaklıklar, evlilikler, her türlü yakın ilişkiler, yakın arkadaşlıklar, hukuksal konular ile ilişkilendirilir.

Ay tutulmaları ise sonuçlanmalar, değişiklikler, belirginleşme, görünür olma veya aydınlanmalar ile alakalıdır

Ay tutulması döngüsü ile her türlü ilişkilerimiz, ortaklıklarımız masaya yatırılır ve ne dengede ne dengede değil çıkarımı ile sorgulamalar tetiklenir.

Evliliğimizde, ilişkilerimizdeki her türlü sorunun açığa çıkması, gözden geçirilmesi, revize edilmesi için fırsat yakalayabiliriz. Yada yolunda gitmeyen bir ilişkinin, adil ve dengeli gitmeyen bir birlikteliğin nedenleri net bir şekilde açığa çıkabilir, farkındalığınız artar hatta birden bir aydınlanma yaşarsınız

Terazinin doğasında güzellik estetik de vardır. BU konulara ilgi eğilim artabilir. Stilinizi birden değiştirebilir, çevrenizi güzelleştirmek adına dekorasyon işine girebilirsiniz.

Evliliklerin, ilişkilerin , belki de boşanmaların tetikleneceğini öngörebilirim. Tanışmalar kaynaşmalar ama adaletli gitmeyen bir birliktelikte kopuşlar da yaşanması olasıdır.

 

 

 

 

AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Yükselen Koç (21 Mart-19 Nisan)

Kötü giden ilişkiler sonlanabilir. 2023 senesi itibariyle ilişkilerde yaşanan süreç iyice belirginleşebilir. Sorgulamalarınız başlayabilir. Alma verme denge hesabına girebilirsiniz. Evlilikte ilişkide öngöremediğiniz, kontrol edemediğiniz olaylar sizin kendinizi feda etmenize mi kurban etmenize mi sebep oldu. Neyi akışa bıraktınız, neye bağlı yada neye bağımlısınız, hayat sizi bir yöne sürüklüyor ama ne kadar mutlusunuz….Bunları sorgulama cevap arama zamanı…Partneriniz ile geleceğinizi ve geçmişinizi bir kefeye koyup kendimi ne için feda ettim yada neyi ne için ? kimi kim için? bıraktım ikilemleri yaşayacaksınız belki. Sizin görmediğiniz, farkına varmadığınız konular önünüze düşebilir ve büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz.

Bununla birlikte bazı Koçlar, arka planda, görünür olmadan yaşayacakları ilişkilere yada ortaklıklara yönelebilirler

8 Nisanda yaşanacak Koç burcu tutulması ile birlikte ilişkileriniz ortaklığınız yakın dostluklarınız başka bir yöne evrilecektir. İyi gitmeyen dengede gitmeyen her türlü ilişkinin sonlanması yada daha sağlıklı ilişkilere yönelme kararı alabilirsiniz.

Hukuksal konuları da tetikleyen bir tutulma olması yanında eğer geçmişte kalan, yarım kalmış bir ilişkiniz var ise bir yüzleşme hesaplaşma konuları da gündem olabilir.

 

Yükselen Boğa (21 Nisan-21 Mayıs)

İş çalışma koşullarınız, günlük rutinleriniz, sağlığınız, beslenme düzeniniz , evcil hayvanlarınız konuları gündeminize oturabilir. Kariyeriniz için önemli destekler görebilirsiniz. İşle ilgili önemli bir kararınız varsa yada iş ortamında çalıştığınız kişiler ile bir çekişme adaletsiz giden bir ilişkinin bozulması söz konusu olabilir. İş başvurusu yaptıysanız sonuçları önünüze düşebilir. İş yerinde görmediğiniz bazı konuları fark edebilirsiniz. Yanınızda çalıştırdığınız insanlar ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir…Önemli projelerle ilgilenebilir, terfi alabilirsiniz. İş arıyorsanız size uygun işlerle karşılaşabilir, Sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz, Geleceğe yönelik planlarınız artabilir. İş konusunda net bir karar almadıysanız yada planlarınız ile ilgili bir belirsizlik varsa Nisan ayını bekleyin 8 Nisan tutulması ile bir çok konu açığa çıkacak ve netleşecektir. sağlık adına Bel böbrek omurga sağlığı, baş bölgesi ile ilgili hastalıklara dikkat.

Yükselen İkizler (21 Mayıs-21 Haziran)

Bu tutulma ile çocuklarınız ile ilgili konularda hızlı gelişmeler yaşanabilir. Sanatsal sportif yaratıcı faaliyetler ile uğraşanlar için önemli gündemler belirginleşebilir. Bazı Yükselen İkizler yeni bir aşk hayatına başlayabilir yada dengesi bozulmuş bir ilişkide sonlanma yaşanabilir. Geçmiş bir ilişki flört ile bir yüzleşme de olası sembollerden

Yeni bir ilişkinin başlangıcı ya da mevcut bir ilişki için bir karar verebilirsiniz. Bu dönem, sanatsal projelerde ilerlemek veya yaratıcı uğraşlar için uygun. Ailenizle ya da çocuklarınızla olan ilişkilerinizde önemli konular gündeme gelebilir. Risk almaya yatkın olabilirsiniz. Hukuki olarak destek görebilirsiniz.Finansal kazanım alanlarınız ile ilgili gündemler tetiklenecek gibi. İş kazanımlarınız ile ilgili bir açılım söz konusu olabilir. Ancak Tutulma yöneticilerinin sizin iş karıyer çalışma hayatı alanında yerleştiğini gözönünde olursak iş yerinde iş konularında daralma zorlanma fazla sorumluluk ve ilişkilerde bazı kopuşların yaşanması olası. Yada statünüzün değişimine yönelik olaylar ile karşılaşabilirsiniz..sosyal çevrenizde dengesini yitirmiş arkadaşlık ve örgütsel çalışmaları sonlandırabileceğiniz gibi yeni başlangıçlarda yapabilirsiniz. Yurt dışı, seyahat, akademik konular, hukuksal konular, ameliyat gündemi, kapalı yerlerde kalma süreçleri, hastane gibi gündemler de bu tutulma ile hayatınıza akabilir

Yengeç (22 Haziran-22 Temmuz)

Aile içindeki meseleler, bilinçaltı korkularınız, ev emlak gayrımenkul ile ilgili dengesini adaletini yitirmiş konular gündeme gelebilir. Anne yada babanız ile ilgii bazı konular belki biraz canınızı sıkabilir Statünüz, işinin ile ilgili sizi ileriye taşıyacak yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Yada bu konuda yeni bir girişimde bulunabilirsiniz. Fırsatlar tetiklenebilir. Gelen teklifleri değerlendirmek için acele karar almayın bilgi ve tecrübenizzze güvenin yada güvendiğiniz kişilere danışın…iş değişimi, yada iş değişimi nedeniyle taşınmaa, yada emeklilik gündemleriniz olablir..Ev, aile, gayrimenkulle ilgili konularda para harcamanız gerekebilir. Taşınma tadilat planınız varsa organize edebilirsiniz. Aile içi sorunlar daha açık bir şekilde yüzeye çıkabilir. Bu tutulma ile bekar Yengeçler için evlenme semboliklerinin tetiklenebileceğini söyleyebilirim. Evlenebilir ve statünüz birden değişebilir. Uluslararası ticaret, akademik konular, yurt dışı seyahat ticaret gündemleri hukuksal davaları ile ilgili konular da beklediğiniz bir süreç de zorlanma, seçim yapmak zorunda kalacağınız bir durum yada hayatınızdan çıkarmak zorunda kalacağınız bir kavram ile karşılaşabilirsiniz. Üniversite sınavına hazırlanan Yengeçler. Stres sıkıntı ve belirsizlik ev ve ebeveynler ile ilişkilerinizde gerilime neden olmakta. Sakin ve sabırlı kalın…Satürn 9. Ev vurgusu var…Eğer sen sorumluluğunu alırsan sistem sana desteğini esirgemeyecektir.

 

Yükselen Aslan (23 Temmuz-23 Ağustos)

Kardeşler, komşular, yakın akrabalar, eğitim konuları ticari gündem ve anlaşmalar ile kısa seyahatleri içeren gündemlerde hayatınıza hızlı bir akış gerçekleşebilir. Bunun dışında korku ve kaygılarınızı artıracak, irade ve kontrolünüz dışında gelişecek konular, gizli düşmanlıklar ile ilgili gündemlerin önünüze çıkması olası. Bu tutulma daha çok yakın çevrenizi ilgilendiren yada iletişimlerinizi ilgilendiren konularda yaşayacağınız olası süreç ve gündemleri olgunluk ustalık ile karşıla diye hatırlatacak….Bazı Aslanların kendisi yada kardeş yakın çevreden bir sağlık gündemi, bir ameliyat gündemi konuları önüne düşebilir. Korkular aktive olabilir. Bu dönemde zihinsel fikirsel iletişimsel anlamda bir çok korktuğunuz konu ile yüzleşebilirsiniz. Merhamet, şefkat ve akışa bırakmayı, ustalık ve uzmanlığınızı konuşturmayı ihmal etmeyin. Evliliğinizde ilişkilerinizde çalışma ortamınızda ortak yatırım konularında eşin geliri ile ilgili konularda hareketlenmeler yaşanabilir. İş karıyer statü konularında belirsizlik Nisan Tutulmasından sonra hızlıca netleşmeye başlayabilir bu konular 8 Nisan tutulması ile birlikte daha da belirgin olarak hayatınızı akmaya başlayacaktır.

 

Yükselen Başak (24 Ağustos-23 Eylül)

Yükselen Başakların gelir -gider dengesi ile eder –değer- yıpranma dengesini zorlayacak yada bu konuları aktive edecek bir tutulma.. Bütçenizi düzenlemeniz gerekebilir hızlı gelişmeler yaşayacaksınız. Bir gayrımenkul yatırım ile ilgili hukuksal bir süreciniz varsa tamamlanabilir. Yada bir dava neticesinde taşınma söz konusu olabilir. İlişkiniz, evliliğiniz, hukuksal mücadeleniz, ortaklıklarınız yada yakın arkadaşlıklarınızla olan ilişiklerinizde akışa bıraktığınız konu ve gündemlerle ilgili hızlı gelişmeler söz konusu olabilir. Kendi değerinizi kendi yeteneklerimiz ile sergilemenizi, Karşı tarafın vicdanına ,kaynaklarına bağlamamanızı tavsiye ederim. Karşı tarafa koşulsuz bağlılık bağımlılık ile ilişkilerinde evliliğinde aşırı sorumluluk üstlenen ve bireyselliğini ortaya koyamayan kendini feda eden kişilerin, artık bir şeyleri fark etme sürecine dahil olması tetiklenecek…8 Nisan tutulma süreci ile bu konular giderek aktive olacaktır.

Bir çoğunuzun Hukuksal süreçlerinde çok hızlı bir çözümlenmeler söz konusu olası. Eşinizin kaynakları, ortak gelirler konusunda yeni gelişmeler söz konusu olabilir..gelecek planlarınız hedefleriniz ile ilgili konularda işbirlikleri artabilir.

 

Yükselen Terazi (24 Eylül-23 Ekim)

Bu tutulma en çok sizleri etkileyecek.. Burcunuzda gerçekleşiyor. İlişkilerde, evlilikte ortaklıkta konuların aktive olacağı bir tutulma. Alma verme dengesi, adalet hak konuları yolunda gitmeyen birlikteliklerin sonlanması yada kadersel tanışmalar ile yeni birlikteliklerin inşaası söz konusu olabilir. Her halükarda değişim kaçınılmaz…Burcunuzda ve ilişkileriniz aksında gerçekleşen bu tutulma ile seçim yapmak zorunda kalacağınız konular söz konusu olabilir. Eşiniz yada partnerinizin belirsiz hareket ve tutumu, kafa karıştıran hareketleri tavırları sizi huzursuz edebilir. İş hayatınız günlük çalışma rutinlerinizde önemli gelişmeler mümkün. Üstlenebileceğinizden fazla sorumluluk alabilir, iş arkadaşlıklarınızda akışta bıraktığınız konular ile ilgili bir yüzleşme yaşayabilirsiniz

Bunun yanında eş, yada başkalarının mali kaynaklarından yada ortak yatırım alanlarında yeni bir gelir artışı yada refah söz konusu olabilir. yakın arkadaşınız , eşiniz, ortağınızın, çalışma koşulları, iş arkadaşlıkları ve sağlığı ile ilgili bazı belirsiz konular görünür olabilir. İş karıyer konuları ve hedefleriniz ile ilgili konular hızlanacak. Çocuklarınız, flörtler, spekülatif yatırım konuları ebeveynleriniz yada eviniz, eşinizin kaynakları sağlığınız ile ilgili konular gündemler kişisel haritanıza bağlı olarak önünüze gelecektir.

Kendi sağlığınız yanında eşiniz, ebeveynininiz ve evcil hayvanınızın bir sağlık gündemi nedeniyle stres durumuna dikkat… Özellikle ayaklar, bağışıklık sistemi, hormonal hastalıklar, gastro sisteme dikkat

 

Yükselen Akrep (24 Ekim-22 Kasım)

İş hayatınız, çalışma ortamınız ve arkadaşlarınız, günlük sorumluluklarınız, sağlığınız, öngöremediğiniz konular, gizli düşmanlıklar canınızı sıkabilir. Arkanızdan çevrilen işler yada duyduğunuz bazı şeyler canınızı sıkabilir. Herkesten uzak kalmak isteyebilirsiniz. Sosyal çevrede bulunan bir kadından kaynaklı bir dedikodu, öngöremediğin kontrol edemediğin bir konudan kaynaklı bir gizli düşmanlık, zarar ile yüzleşebilir ve farkına varabilirsin. Çocuklar yada aşk hayatınız ile ilgili önemli gündemler var. Riskli yatırım konularına dikkat etmekte fayda var. İşyerinde yüzleşmeler yaşanabilir. Bir yalanı yakalayabilir ve bunla ilgili yüzleşmeler yapabilirsiniz. İş konularında sorumluluklarınızda önemli gelişmeler değişimler mevcut görünüyor, yeni konular yeni deneyimler yaşanması olası. Akışta , adı konmayan bir birlikteliğin flörte dönüşmesi, gizlilik içeren bir ilişkinin başlaması da olası. Bunun yanında kardeş yakın çevre yada varsa ticari bir gündem, aile bireyleri, ev , emlak konular, eş ve ortaklarla ilgili bir konuda bir seçim, birşeylerin belirginleşmesi, yüzleşme yada farkındalık gelişebilir. Bu konularda akışta, kendiliğinden gelişen olaylar konular nedeniyle yeni sorumluluklar kurabilir, kendimize yeni bir sistem yeni ilişkiler teşkil edebiliriz.

 

Yükselen Yay (21 Kasım-19 Aralık)

Bu tutulma ile birlikte gelecek planlarınız, yayıncılık faaliyetleriniz, sosyal çevreniz, öncelikli olmakla birlikte çocuklarınız, aşk ilişkileri ve riskli yatırım alanlarınızdaki konu olay ve kavramlar etki alarak hızlı bir şekilde hayatınıza tezahür edecektir. Ev aile, gayrımenkul konularında açılım yaşayabilirsiniz bir şeyler çözüme ulaşabilir yada birşeyler gündem olabilir. Ortak yatırım konuları, miras, eşin parası yada kaynakları kredi gibi konularınız varsa bunla ilgili gündemler önünüze hızlı bir şekilde akabilir. Yatırımlarda kazanç elde edebileceğiniz bir dönem. Sağlık konularına dikkat edilmesi gerek, bu dönem kontrollerinizi aksatmayın. Ani gündemler önünüze düşebilir. Ekstra dikkat derim. İş karıyer kazanımları ile ilgili beklentisi olanlar içinde bazı gelişmeler mümkün..ama arkadaşlıklarda kopuş yada dengesini yitirmiş ilişkilerin sonlanması da olası…

Bu konularda yüzleşmeler, farkındalıklar yada yol ayrımları yaşayabilirsiniz. Çocuklarınız, özel hayatınız ile ilgili yeni konular önemli başlangıçlar yaşayabilir ve şifalanabilirsiniz. Ev , aile, ebeveyn, aile büyükleri kaynaklı konulardan dolayı plan değişikliğine girebilir, yada eski konular gündeminize yeniden düşerek canınızın sıkılmasına neden olabilir. İş ortamında çalışan bir kadın figüründen kaynaklı dengeler biraz bozulabilir. Dikkat diyelim

 

 

Yükselen Oğlak (22 Aralık-20 Ocak)

İş ve çalışma ortamınız, statünüz, aileniz, ebeveynleriniz, gayrımenkul konularında konular hızlı bir şekilde önünüze düşebilir, kardeş yakın çevreyi akrabaları ilgilendiren konular da bu tutulma etkisi ile gündem oluşturabilir.

Eğitim, kısa seyahatler, ticari gündemler yada bir araç alımı ile ilgili alanlarda da bazı gündemler tutulma etsisi ile hayatınıza tezahür edebilir. Ağırlıklı olarak ev, emlak araç gündemleri aktif diyebilirim.

Bilinçaltınız oldukça aktif olacak, bazı başlangıç ve bazı bitişler yaşayabilirsiniz. Karıyer, iş, statünüz, ortağınız, eşiniz, ve evliliğinizi yakından ilgilendiren bir tutulma. Hızlı değişimler ve mücadele edeceğiniz gelişmeler önünüze düşebilir. İşten ayrılabilir, iş yeri değiştirebilir yada emekli olabilirsiniz. Bir yol ayrımı tetiklenebilir. Kendi değer ve ederiniz ortaya koymak adına cesur olacağınız, sorumluluk alacağınız yada yeni bir sisteme dahil olacağınızı gökyüzü sembolize ediyor. Para kazancınız ile ilgili de yeni bir yapılanma süreci aktif…biraz inzivaya çekilmek, evde zaman geçirmek size iyi gelecektir. Çalışma hayatı ile ev arasında ikilemde kalacağınız konular olabilir. Ebeveynlerinizi ilgilendiren konularda bazı sorumluluklar üstlenebilirsiniz. Yer değişikliği, taşınma gündemleri tetiklenebilir. Bu kesinlikle olumlu olacaktır sizler için

Toplum önünde görünürlüğünüz artabilir. Kazançlarınızın artacağı seçenekler önünüze gelebilir. Yada statü değişimi ile birlikte maddi refah yaşayabilirsiniz

 

Yükselen Kova (21 Ocak-19 Şubat)

Eğitimler, kişisel gelişim konuları, uzak seyahatler, yurt dışı ticaretler, yurt dışı bağlantılı gündemler, hukuksal konular yada eşin akrabaları ile ilgili konular, günlük sorumluluklarınız, çalışma koşullarınız ve sağlığınız öncelikli olarak gündeminizi teşkil etmekte

Geçmişten gelen yasal süreçleriniz ile ilgili konularda bazı tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Eşiniz, evliliğiniz, uzun soluklu ilişkiniz yada ortağınız ile ilgili konuların da etki altında olduğunuz söyleyebiliriz.

Yakın çevrenizi, akrabalarınızı kardeşinizi ilgilendiren bir konuda yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Yeni bir eğitime başlayabilir, vereceğiniz bir karar ile yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Bireyselliğinizi, kişisel istek ve ihtiyaçlarınızın farkına varacağınızı söyleyebilirim. Araç almak isteyenler için uygun koşullar önlerine düşebilir. Gayet olumlu. Ama gene de dikkat etmekte fayda var, karar vermek zorunda kalacağınız seçenekler ile karşılaşabilir ve bir yola gitmek adına başka bir seçeneği elemek zorunda kalabilir, belki yanılgıya da düşebilirsiniz. Bunun dışında finansal durumunuz ile ilgili bazı süreçler yaşanması da olası. Bir eğitim, seyahat , ticari bir konu ile alakalı mali gündemler önünüze düşebilir. Aşırılığa kaçmamakta, kontrollü olmakta fayda var. Gelir gider dengesine dikkat etmekte fayda var. Bu tutulma sizin finans evinizi de aktive etmekte. Eğitim seyahaat hukuksal konular öngöremediğiniz harcamalar belki sağlık harcamaları, aile adına yapılan harcamalar nedeniyle biraz zorlanma yaşanabilir. Nisan ayı tutulması ile birlikte bu alanlarda belli aydınlanmalar, yeni başlangıçlar ve açılımlar ile karşılaşabilirsiniz

 

 

 

Yükselen Balık (20 Şubat-20 Mart)

Bu tutulmadan oldukça etkilenen burçlardan birisiniz. Ortak yatırım, miras, kredi alacak verecek konuların da alma verme dengenizin sınandığı konular önünüze düşebilir. Maddi gündemler çokça ön planda gibi görünüyor. Gelir artışı yaşayabilirsiniz ancak harcamalarınıza da dikkat etmekte fayda var. Ortak yatırım konusunda bir karar süreci yaşayabilirsiniz. Ciddi kararlar için Nisan ayını bekleyin derim. Tutulma riskli yatırım alanlarınızı, çocuk ve flörtler evinizi de etkiliyor. Bu alanlarda da büyük ve hızlı gündemler önünüze gelebilir. Geçmiş yarım kalmış bir ilişki nedeniyle korkularınız aktive olabilir. Çocuğunuz ile ilgili bir konuda bir dönüşüm yaşayabilirsiniz. Korkularınız aktive olabilir. Riskli yatırım konularına dikkat diyelim…Borçlarınızı yapılandırın, elinizdekini değerlendirin hiçbir şekilde risk almayın derim….Büyük bir değişim geçirebilirsiniz

Bu tutulma ile birlikte finansal konular, eğitim, mahkeme süreçleri, yurt dışı bağlantılı konular, planlarınız, ve öngöremediğiniz konularda bazı netleşmeler, yüzleşmeler yada seçim yapmak zorunda kalacağınız konular önünüze gelebilir. Olumlu güzel açılımlar yaşayabilirsiniz.

Derin psikolojik süreçler ve duygusal dönüşümler yaşayabilirsiniz. Kişisel yaralar, korkular ve tabular yüzeye çıkabilir ve bunlarla yüzleşmeniz gerekebilir. Finansal açıdan ve malvarlığı konularında önemli değişiklikler olabilir. Adeta tırtılın kelebeğe dönüşmesi gibi önemli bir değişim geçirebilirsiniz.