Takip Et

SON DAKİKA

Söke'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku İle Kutlandı

23 Nisan 2022, Cumartesi 14:17

     


TBMM ‘nin açılışının 102.Yıl Dönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çocuklara Armağan Ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Söke de Coşku İle Kutladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sade bir törenle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl daha geniş içerikli ve daha coşkulu kutlandı.

23 Nisan Cumartesi Günü Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlamalar öncesi öğrencilerin makam ziyaretlerinin yanı sıra, sportif etkinlikler ve akıl zeka oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ülke genelinde kısa süreliğine çocuk yöneticilerin sembolik olarak görev yaptıkları makam ziyaretlerinde;

Kaymakamlık Makamı’na Seyda Fırat İlkokulu, Garnizon Komutanlığı’na Sadullah Kuşada İlkokulu, Belediye Başkanlığı’na Kemalpaşa İlkokulu, Cumhuriyet Başsavcılığı’na 100.Yıl Atatürk İlkokulu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na Hacıkazımoğlu İlkokulu,İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘ne Sıdıka İlkokulu,İlçe Jandarma Komutanlığı ‘na Fahrettin Uygun Tüzel İlkokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de Öğretmen Nebahat Alpan İlkokulu öğrencileri ziyaret etti.

KUTLAMA TÖRENİ CUMHURİYET MEYDANINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geçmiş yıllarda Söke Şehir Stadında yapılan kutlamalar pandemi sürecinde Cumhuriyet Meydanında yapılmaya başlanılırken bu yıl ki kutlamalar yine Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından Söke deki törenler saat 10.00 da başladı.

Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından,kutlama mesajların okunurken Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, Ront Gösterisi,Halk Oyunları Zeybek Gösterileri ve Judo Gösterisi ve Müzik Şölenin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullarda düzenlenen şiir,resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri başta kaymakam Ümit Hüseyin Güney olmak üzere ilçe protokolü tarafından verildi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler