AyFm 100.5
  • 4 Temmuz 2025, Cuma 10:36

Göletler yangınla mücadelede hayati rol oynadı

Beşparmak Dağında  Aslanyaylası Göleti

Söke’nin Bağarası Mahallesi kırsalında geçtiğimiz günlerde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül olurken, bölgedeki göletler adeta felaketin büyümesini önleyen unsur oldu. Yangının kontrol altına alınmasında Aslanyaylası, Çavdar ve Karadut Göletleri kritik rol oynadı.

Yangınla mücadelede görev alan hava unsurlarının en büyük destekçisi bu göletler oldu. Çavdar Göleti, sadece tarımsal sulamaya değil, yangın anında hava ekiplerine hızlı su temini sağlayarak zaman kazandırdı. Aslanyaylası Göleti ise hem bölgedeki yaban hayatı ve hayvancılığa su kaynağı sunarken hem de yangın söndürme helikopterlerine dolum noktası oldu. Karadut Göleti de aynı şekilde yangına havadan yapılan müdahalede önemli bir lojistik destek sağladı.

Yangının ardından açıklama yapan Bağarası Mahalle Muhtarı Ahmet İlhan, “Bu göletler, yangınla mücadele eden ekiplerin işini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Eğer bu su kaynakları olmasaydı, yangın daha büyük bir alana yayılabilirdi. Göletlerin varlığı yangının boyutunu sınırladı” dedi.

İlhan, geçmişte bu göletlerin bölgeye kazandırılmasına vesile olan kişi ve kurumlara da teşekkür etti. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.