Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kütahya'da 74 yıldan sonra CHP: Kütahya “Bu defa Eyüp” dedi

1 Nisan 2024, Pazartesi 11:12

     


Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, resmi olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye Başkanı olarak seçildi. 74 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Belediyesi’nin kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, resmi ve kesin olmayan sonuçlara göre Kütahya Belediye Başkanı olarak seçildi.

Eyüp Kahveci, 1950 yılında görevi sona eren Mehmet Çini’nin ardından 74 yıl sonra Kütahya Belediye Başkanı olarak görev yapacak ilk Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi oldu.

Eyüp Kahveci’nin 74 yıl sonra gelen bu büyük değişime işaret eden zaferi, ülke genelinde ses getirirken; vatandaşlar, siyaset, iş dünyası başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden sosyal medyada çok sayıda tebrik mesajı yağdı.

Eyüp Kahveci, resmi sonuçların açıklanmasının ardından 56.Kütahya Belediye Başkanı olarak görevine başlayacak.

MHP’DE KÜTAHYA’DA İLÇE ZAFERİ

Kütahya’da merkez belediyesini kaybeden Milliyetçi Hareket Partisi, 12 ilçenin 6’sını kazanarak tarihe geçti. Simav ilçesinde MHP’li kadın aday Kübra Tekel Aktulun, seçimi kazanırken, Gediz’de MHP’li aday Necdet Akel, Emet’te MHP’li aday Mustafa Koca, Hisarcık’ta MHP’li aday Mustafa Demirtaş, Altıntaş’ta MHP’li aday Hikmet Tunç ve Çavdarhisar’da MHP’li aday Halil İbrahim Topbaş belediye başkanı olarak seçimi kazandı. (MEHMET YAYLIOĞLU) 

 







 
Son Eklenen Haberler