AyFm 100.5
  • 19 Eylül 2025, Cuma 11:36

Bağcılar’da pekmez ocakları tütmeye başladı

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde, sonbaharın gelmesiyle birlikte geleneksel pekmez üretimi yeniden başladı.

Beşparmak Dağı eteklerinde kurulan ocaklarda kazanlar kaynarken, organik üzümlerden elde edilen pekmezler tüketicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

ÜZÜM BAĞLARI AZALIYOR

Mahalle sakinlerinden Tacettin Köroğlu, işçi ücretlerinin yüksekliği nedeniyle bağcılığın zorlaştığını belirtti. Köroğlu, bölge halkının üzüm bağlarını sökerek yerine daha çok gelir getiren incir dikmeye başladığını, bunun da pekmez üretimini olumsuz etkilediğini ifade etti.

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

Tamamen organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen Bağcılar Pekmezi, özellikle kış aylarında sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor. Yeni sezon ürünleri tezgâhlara çıkarken, pekmeze olan ilgi her geçen gün artıyor. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.