
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında hünerlerini sergiledi.
Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, yaptıkları yemekleri, “Didim Turizm Potansiyeli, Geleceği ve Geçen Yıl ile Bu Yılın Kıyaslanması” konulu konferansa katılmak üzere Didim Meslek Yüksekokulu’na gelen Kaymakam İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay başta olmak üzere protokol üyelerine ikram etti. Yemekleri tadan protokol üyeleri, genç aşçılara tam not verdi.
Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencilerinin birçok ödül aldıklarına dikkat çeken Didim Kaymakam İskender Yönden, “Didim olarak işin mutfağında da varız. Öğrencilerimiz, Türkiye hatta dünya çapında dereceler alıyorlar. Çok ciddi ustalarımız, aşçılarımız var. Ama nedense ‘Üniversite şehrin dışında’ deyip burayı uzak olarak algılıyoruz. Buradaki öğrencilerimize Bodrum’dan da çok ciddi talep var. Ben kendileriyle gurur duyuyorum” dedi. Didim Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Battal Oğuz da kendilerinin Didim’den uzak olmadıklarını belirterek, “Biz Didim’den uzak değiliz. Her zaman Didim ile birlikte el ele daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
ANIT ZEYTİN AĞACINDAN BİN YILLIK LEZZET
Didim’de, önceki aylarda 1000 yıllık olduğu tahmin edilen anıt zeytin ağacından elde edilen naturel sızma zeytinyağının tanıtımı yapıldı. Didim Ziraat Odası’nın zeytinin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği, Çamlık Mahallesi'nde bulunan ve 1000 yıllık olduğu tahmin edilen anıt zeytin ağacından alınan hasat sonrası hazırlanan naturel sızma zeytinyağını katılımcılarla paylaşan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim'de eskiden zeytinciliğin var olduğunun, anıt ağaçlardan anlaşıldığını söyledi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden ise anıt zeytin ağacından az miktarda zeytinyağı üretildiğini ifade ederek, “Bu özel bir üretim. Gençleştirdiğine inanıyoruz. Çünkü 800 yıl hayatta kalan ve halen hayatta olan bir ağaçtan alınan bir zeytinyağı. Burada Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. (EDİZ VERDİOĞLU)
BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.