Takip Et

SON DAKİKA

Söke Halk Eğitim'den yıl sonu etkinliği

6 Haziran 2022, Pazartesi 12:32

     


Söke Halk Eğitim Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliğinde kursiyerlerin el emekleri, göz kamaştırdı.

Söke Kaymakamlığı bünyesinde 2021-2022 Yılı Halk Eğitim Merkezinde farklı branşlarda gerçekleştirilen kurslarda üretilen el emekleri görücüye çıkarken açılan okuma yazma kurslarına katılan kursiyerlerin belgeleri de düzenlenen törende verildi.

Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, Jandarma Komutanı Yzb. Salih Devrim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Batir ve kursiyerlerin katıldığı törende halk oyunları kursiyerlerinin sergiledikleri yöresel oyunlar büyük beğeni topladı.

Etkinliğin açılışında konuşan Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Çevik HEM olarak amaçlarının çözüm odaklı, değişime ve gelişime açık, toplumsal mutluluğu hedef alan, iletişimi ve sosyal ilişkileri güçlü bir kurum olmak olduğunu söyleyerek, ”Söke Halk Eğitim Merkezi olarak kişilere bilgi, beceri, mesleki, sosyal ve kültürel alanlarda kurslar açarak halkın eğitimine katkıda bulunmak için 2021-2022 Eğitim öğretim yılı boyunca 693’ü genel, 200'ü mesleki ve teknik kurs olmak üzere toplam 893 kursta 11382 ‘si kadın, 7157’ si erkek toplamda 18539 kursiyere eğitim verilmiştir.Söke’ de Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın diyerek yine bu yıl da 18 Okuma Yazma Kursu açıp, 19 Okuma Yazma Sınavı yapıldı.Kurum olarak açtığımız Halk Oyunları, Dans, Spor, Müzik ve Zeka Oyunları kurslarımızda yapılan eğitimlerle ilçemizde yapılan tüm etkinliklere katkı sağlamaktayız.Yine pandemi sürecince ilçemizde bulunan tüm lise öğrencilerine, 128 tane Pandemi Döneminde Hijyen Kuralları Kursu açılarak eğitim verilmiştir. İlçemizde bulunan lise öğrencilerine, 8. Sınıf öğrencilerine, Anaokulları ve Anasınıflarında kayıtlı öğrencilerimize Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık eğitimleri verebilmek için 71 kurs açılmıştır” dedi.

Çevik sözlerini, ”Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim şartıyla çıktığımız yolculukta Söke Halk Eğitim Merkezi olarak yürüttüğümüz Denize Atılan İlmekler Projesi İyi uygulama Örneği olarak Aydın Birincisi, ülke genelinde de ilk onda yer almıştır” şeklinde sürdürdü.

Kursiyerlerden oluşan müzik topluluklarının mini konserlerinin ardından kursiyerlerin usta öğreticiler nezaretinde gerçekleştirdikleri el sanatları ve resim sergileri törene katılan protokol tarafından gezilirken, Kaymakam Güney, ortaya çıkarılan el emekleri için kursiyer ve usta öğreticileri kutladı. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler