Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’da fiyat etiketleri uygun olmayan 14 firmaya ceza

6 Haziran 2022, Pazartesi 15:06

     


Aydın Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlıklarınca Aydın İl genelinde yapılan denetimlerde, Fiyat etiketlerinin uygun olmamasından dolayı 14 firmaya idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Son zamanlarda firmaların serbest piyasa koşullarına aykırı hareket ederek fiyatlarda piyasa dengesinin üzerinde ciddi artışlar yaşandığı iddiaları üzerine Aydın Valiliği harekete geçti. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un talimatı ve piyasa dengesinin korunmasını sağlamak amacıyla Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlıkları denetimler yaptı.

Aydın Valiliği’nden konuya ilişkin açıklamada, “01 Mayıs 2022-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Valiliğimiz koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlıklarınca; ‘Haksız Fiyat Artışı ile ilgili bin 896 firma ve 7 bin 823 ürün’, Fiyat Etiketi ile ilgili bin 984 firma ve 8 bin 532 ürün’, ‘Hal Denetimi ile ilgili 24 firma ve 97 ürün’, Stokçuluk ile ilgili bin 919 firma ve 8 bin 18 ürün denetlenmiştir. Fiyat etiketlerinin uygun olmamasından dolayı 14 firmaya idari para cezası uygulanmıştır. Valiliğimizce yapılan denetimlerde stokçuluk ve fiyat spekülasyonu hususunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Haksız fiyat artışı ve stokçuluğun önlenmesine yönelik ilimizde yapılan denetimler günlük olarak devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. (NİSA KIZILKAYA)







 
Son Eklenen Haberler