Takip Et

SON DAKİKA

Keşkekçi Hülya iftar geleneğini sürdürdü

4 Nisan 2022, Pazartesi 10:47

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Kuyulu Mahallesinde keşkekçilik yapan ‘Keşkekçi Hülya’ olarak bilinen Hülya Yardımcı ve eşi İsmail Yardımcı, 2014 yılında başlattıkları iftar yemeği geleneğini pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra sürdürerek, yaklaşık 4 bin kişiyi yine iftar sofrasında buluşturdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yardımcı ailesinin Kuyulu Örsdemir Balkan Ortaokulu bahçesinde ve spor salonunda düzenlediği iftar programına Kuyulu ve Şevketiye mahallesi sakinlerinin yanı sıra, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydınlı birçok iş adamı ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Keşkekçi Hülya, davetlileri işiyle birlikte kapıda tek tek karşıladı. Kur’an-ı Kerim ve duaların da okunduğu iftar sofrasında davetliler, yöresel düğün yemekleri, keşkek ve aşureden oluşan menü ile hep birlikte oruçlarını açtı.

“ALLAH ÖMÜR VERDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK”

Ailesi ve ekibiyle birlikte yılın 11 ayı çalıştıklarını ve Ramazan ayında çalışmamayı kendisine prensip edindiğini söyleyen Hülya Yardımcı, “Her Ramazan’ın ilk haftasında verdiğimiz bu iftar yemeklerimizi geleneksel hale getirdik. Çok şükür bu yıl da iftar verebildik. Eş, dost ve akrabalarımız bu iftarda da bizi yalnız bırakmadı. Gelenlerden Allah razı olsun. Allah ömür verdiği sürece her Ramazanda iftar vermeye devam edeceğim. Paylaştıkça mutlu oluyorum” dedi. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler