Takip Et
  • 7 Haziran 2024, Cuma 17:02

Nevresim takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz? Eksiksiz bir rehber

Nevresim takımları hem uyku deneyimini konforlu hale getirir hem de oda dekorasyonunu şık ve gösterişli kılar. Çarşaf, yastık ve yorgan kılıfından oluşan nevresim takımları stilinizi yansıtmanızı sağlar. Aynı zamanda yumuşak ve nefes alabilir dokusu ile daha konforlu bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır. Nevresimler pek çok farklı desen ve tasarımlarla sizlere sunulur. Bu durumda nevresim takımı seçmek de sizin için zor olabilir. Peki nevresim takımı alırken nelere dikkat etmelisiniz? Alerji ve hassas cilt yapısına sahipseniz hangi nevresim takımları daha ideal olabilir? Nevresim seçimi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara gelin birlikte bakalım.

Nevresim Takımı Kumaş Türü

Nevresim takımı seçiminde kumaş türü dikkate almanız gereken etkenlerden biridir. Uzun süreli kullanım, kolay temizleme ve yumuşak doku açısından nevresimin kumaş türü oldukça önemlidir. Bazı kumaşlar yapısı gereği sert dokulu olduğundan kullanım sırasında rahat edemeyebilirsiniz. Bu nedenle nefes alabilir ve yumuşak dokulu kumaşlardan üretilen nevresimleri tercih ederek daha konforlu bir uyku deneyimi yaşabilirsiniz.

Saten

Saten, nevresim üretiminde en fazla kullanılan kumaş türleri arasında yer alır. Parlak görünümleri, yumuşak dokusu, gösterişli yapısı ile odanıza canlı ve şık bir hava katabilir. Ayrıca saten kumaşlı nevresimler havaların sıcak olduğu mevsimlerde rahat hissetmenizi sağlar. Saten yazın serin tutan, kış mevsiminde ise sıcak hissettiren bir dokuya sahiptir. Ayrıca hassas cilde sahipseniz oldukça saten kumaşlı nevresimleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Saten kumaş vücut nemini korur, böylece cilt kurumasını önler. Dolayısıyla kuru ve hassas bir cilde sahipseniz saten nevresimleri kullanmanız sizin için daha ideal bir seçim olabilir.

Ranforce

Ranforce kumaştan üreten nevresim türlerini de tercih edebilirsiniz. Özellikle dayanıklı yapıya sahip ranforce nevresimleri uzun süre kullanmanız mümkündür. Ranforce kumaş nefes alabilir yapıya da sahiptir bu nedenle yaz ve ilkbahar mevsimlerinde bu nevresimleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Farklı tonlarla ve açık renklerle üretilen ranforce kumaşlar odanıza şıklık katar.

Polyester

Polyester nevresim takımlarında kullanılabilen sentetik bir kumaştır. Dayanıklılığı, kolay yıkanması ve hızlı kurumasıyla öne çıktığından polyester kumaşlı nevresimleri günlük kullanımlar için tercih edebilirsiniz. Ancak polyester kumaş sentetik dokulu olduğundan nefes alan bir yapıya sahip değildir. Bunun için sıcak havalarda polyester kumaşlı nevresimleri kullanmanız tavsiye edilmez.

Poplin

Poplin yumuşak dokusu, nefes alabilir yapısıyla ideal nevresim kumaşlarından biridir. Poplin kumaşlı nevresimleri her mevsimde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca pratik kullanımı tercih ediyorsanız buruşmayan dokusu ile bu modeller hem işlerinizi kolaylaştırır hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Bambu

Bambu kumaş özellikle yeni sezon nevresimlerde sıklıkla kullanılan bir kumaş türüdür. Parlak görünümünden dolayı gösterişli bir tasarıma sahiptir. Antibakteriyel özelliğinden dolayı özellikle bebek yataklarında kullanım için bambu nevresimli kumaşları tercih edebilirsiniz. Hem antibakteriyel özelliği hem de hafif yapısından dolayı bebek ve çocuk yataklarında kullanım açısından idealdir. Ayrıca nefes alan dokusundan dolayı sıcak havalarda kullanıma da uygundur. Yaz mevsiminde kullanım için bambu nevresimli kumaşları tercih edebilirsiniz.

Nevresim Takımı Boyut ve Ölçüleri

Nevresim takımı alırken yatak ve yorgan boyutlarına göre seçim yapmalısınız. İdeal nevresim boyutu ve ölçüleri her bireyin ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Boyut ve ölçülerine göre nevresim takımı modelleri tek kişilik ve çift kişilik olarak gruplanır. Bebek, tek kişilik veya çift kişilik nevresim takımlarının yastık, çarşaf ve yorgan kılıfı ölçüleri de standarttır. Eğer geniş ölçülerde nevresim kullanımını tercih ediyorsanız XL boyutlarında üretilen tek veya çift kişilik modeller daha iyi bir seçim olabilir.

Alerji ve Hassas Ciltler

Alerji ve hassas cilde sahipseniz özel dokulu nevresimleri kullanabilirsiniz. Antialerjik özellikteki kumaşlardan üretilen nevresimler muadillerine göre daha az toz tutar. Alerjiye yatkın hassas ciltler için bu nevresimler daha uygundur. Alerjik reaksiyon oluşturmayan nevresimler ile daha konforlu ve rahat bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mevsimlere Göre Nevresim Takımı Seçimi

Nevresim takımı seçerken mevsim özelliklerini de dikkate almalısınız. Özellikle nevresimin kumaş yapısını belirlerken mevsimler önemli bir etkendir. Kalın kumaşlardan üretilen nevresimleri kış mevsiminde kullanmanız daha iyi bir seçimdir. Ancak yaz mevsiminde serin hissettiren, nefes alan, terletmeyen kumaşlı nevresim kullanımı idealdir. Bunun için yaz mevsiminde kullanmak üzere bambu veya poplin kumaşlı nevresimleri tercih edebilirsiniz.

Nevresim Takımı Desen ve Renk Seçimi

Oda dekorasyonuna göre nevresim takımında desen ve renk seçimi yapabilirsiniz. Gösterişli ve göz alıcı bir dekorasyon stiline sahipseniz rengarenk, çiçekli, geometrik desenli, parlak kumaşlı nevresim takımı modelleri arasından zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Eğer odanız daha sade bir stile sahipse tek renkli modeller ideal olabilir. Stilinize göre nevresim takımları arasından uygun desen ve renklerdeki seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Ekstra Özellikler

Nevresim seçiminde yumuşak doku, kolay yıkanma, kırışmama, uzun ömürlülük, dirençli kumaş yapısı gibi özellikleri de dikkate alabilirsiniz. Siz de ihtiyacınıza uygun özelliklere sahip ürünleri bulmak için tüm bu detayları göz önünde bulundurabilirsiniz. Kaliteli kumaşlarla tasarlanan birbirinden şık nevresim takımları için Yataş Bedding’e göz atabilir, stilinizi yansıtan nevresim takımı çeşitleri arasından beğendiğiniz modelleri hemen satın alabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.