Takip Et

SON DAKİKA

Siyer-i Nebi Yarışması 2022 başvuruları başladı

25 Nisan 2022, Pazartesi 14:08

     


Anadolu Gençlik Derneği (AGD), her yıl binlerce ortaokul ve lise öğrencisinin katılım gösterdiği Siyer-i Nebi Yarışması’nı bu yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da gerçekleştirecek.

Siyer-i Nebi Yarışması Liseler ve Ortaokullar olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak. Online kayıtlar 03 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek. Sınavlar 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde olarak gerçekleştirilecek. Başvurular www.efendimizinizinde.com adresinden yapılacak. Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Aydın Şube Başkanı Hüseyin SİNAN Siyer-i Nebi Yarışması ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Anadolu Gençlik Derneği, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Bu gayeye hizmet etmek için yapılan çalışmalardan biri de Siyer-i Nebi sınavıdır.

Sınava yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencisi katılmaktadır. Anneleri, babaları ve kardeşleri de işin içerisine kattığımızda çok büyük bir kitlenin Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hayatına odaklanması demektir. Bizim için sınav, yarışma bunun vesilesidir. Asıl gayemiz hem gençlerimizi hem de anne babalarını, ailelerini bu örneklikle buluşturmaktır. Yarışmaya ilgi gösteren tüm gençlerimizi şimdiden tebrik ediyoruz.”

Sınav Kitapları

Sınav Soruları, Lise Düzeyinde; Şerafettin KALAY’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (sas)” kitabından ve Ortaokul Düzeyinde ise Muzaffer AKTÜRK’ün “Sevgili Peygamberim (sas)” kitabından hazırlanacaktır.

Sınav Takvimi ve ödüller

Kayıt Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 3 Haziran 2022

Sınav Tarihi: 11-12 Haziran 2022

Sınav Sonuçlarını Açıklama Tarihi: 30 Haziran 2022

Başvuru adresi: efendimizinizinde.com

 

Lise Düzeyi Türkiye Geneli ödülleri

• 1. Ödülü: 3,000 TL ve Kitap Seti

• 2. Ödülü: 2,000 TL ve Kitap Seti

• 3. Ödülü: 1,500 TL ve Kitap Seti

• 4. ve 5. Ödülleri: 1000 TL ve Kitap Seti

 

Ortaokul Düzeyi Türkiye Geneli ödülleri

• 1. Ödülü: 2,000 TL ve Kitap Seti

• 2. Ödülü: 1,500 TL ve Kitap Seti

• 3. Ödülü: 1,000 TL ve Kitap Seti

• 4. ve 5. Ödülleri: 750 TL ve Kitap Seti (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler