AyFm 100.5
  • 9 Şubat 2017, Perşembe 14:10

Didim MYO öğrencileri, 8 gümüş, 2 bronz ve 3 merit madalya kazandı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen 15'inci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması'nda 8 gümüş, 2 bronz ve 3 merit madalya kazandı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen 15'inci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması'nda 8 gümüş, 2 bronz ve 3 merit madalya kazandı.

Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğiyle bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’na katıldı. İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve yurt içi ile yurt dışından aşçıların katıldığı yarışmadan, Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri büyük bir başarıyla döndü.

Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunun amaçlandığı organizasyonda, 22 ülkeden 2 bin aşçı yarıştı. Yarışma sonuçlarının belirlenmesi, yerli ve yabancı şeflerden oluşan 100’den fazla jüri üyesinin çalışmasıyla gerçekleştirildi. 4 gün süren ve 70 kategoriden oluşan yarışmada ustalar, lise ve üniversitede aşçılık eğitimi alan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Ana Yemek, Modern Türk Mutfağı, Balık, Pizza, Makarna ve Tatlı kategorilerinde yarışan Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden Olcay Yücel 2 gümüş, Uğur Kamer 1 gümüş ve 1 merit, Fahri Yörümez 1 gümüş, Ata Koral 1 gümüş, Müslüm Can Akıncı 1 gümüş, İrem Tuna 1 gümüş, Nejdet Oğuz 1 gümüş, Atakan Kaçak 1 bronz, Safa Kuşgöz 1 bronz, Can Algan 1 merit, Kaan Arslan 1 merit ve Emirhan Adıyaman 1 merit madalya kazandı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.