AyFm 100.5

“Sen hiç CHP'li olmadın ki; çıkarların için her yol mübah...”

Aydın'da uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi saflarında siyaset yapan Mustafa Müftüoğlu, partiden istifa eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu anısına lokma hayrı döktürdü. Çerçioğlu’nun hiçbir zaman CHP’li olmadığını savunan Mustafa Müftüoğlu, partisinin kurtuluşu anısına 40 hayrı için de hazırlık yaptığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne 1975 yılında kayıt olduğunu ve çeşitli kademelerinde görev aldığını belirten Mustafa Müftüoğlu, partisinin İl Başkanlığı binası önünde yaklaşık 3 saat süren lokma hayrı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişini CHP için bir kurtuluş olarak değerlendiren Mustafa Müftüoğlu, CHP logosunun bulunduğu pankart üzerine, “Sen hiç CHP'li olmadın ki; çıkarların için her yol mübah...” yazısı da yazdırdı.

Çerçioğlu için 40 hayrı da düzenleyeceklerini belirten Mustafa Müftüoğlu, Çerçioğlu'nun partiden ayrılmasını değerlendirirken, "Bu gidiş, partiyi daha da güçlendirmiştir. O nedenle de lokma dağıtıyoruz" dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU HİÇBİR ZAMAN CHP'Lİ OLMADI”

Çerçioğlu’nun CHP’ye dışarıdan geldiğini ve hiçbir zaman parti ilkeleriyle bütünleşemediğini savunan Müftüoğlu, “Cumhuriyet Halk Partili olmak; halkla iç içe olmak, ilkelerle hareket etmek, ideolojiyi halkla paylaşmak demektir. Ancak Özlem Hanım’ın böyle bir profili hiçbir zaman olmadı. Hep kendi menfaatleri ve yakın çevresi doğrultusunda hareket etti” ifadelerini kullandı.

“PARTİNİN KAPILARI CHP’LİLERE KAPANDI”

Çerçioğlu döneminde CHP’ye gönül veren birçok kişinin belediye ile bağ kuramadığını belirten Müftüoğlu, “Cumhuriyet Halk Partililerin yüzde 90’ı belediyeye giremez hale gelmiştir. Bu kabul edilemez. CHP demek; halktan yana olmak, sosyal demokrasiye inanmak ve hakka-hukuka saygı duymak demektir. Ancak Özlem Hanım’da biz bunların hiçbirini göremedik” dedi.

“PARTİ KAYBETMEDI, KAZANDI”

Çerçioğlu’nun CHP’den ayrılmasının partiyi zayıflatmadığını, aksine daha da güçlendirdiğini belirten Müftüoğlu, “Hiçbir zaman parti bir şey kaybetmez. Özlem Hanım’ı var eden bu partidir. O gökten zembille inmedi. Gidişini kutlamak için lokma döktük, hayır yaptık” ifadelerine yer verdi. (SELİNAY MUTLU)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.