
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda çiğ süt sektörünün hijyen ve kalite standartlarını yükseltmeyi amaçlayan toplantı düzenlendi. Eğitim hem sahada çalışan personellerin hem de üreticilerin bilinçlenmesine katkı sağladı.
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiğ süt üretiminin kalitesini arttırmak ve hijyen standartlarını geliştirmek amacıyla eğitim düzenlendi.
Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi kapsamında 21-28 Mayıs 2025 tarihleri arasında Söke Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde toplantı gerçekleştirilmişti. Toplantının ikinci aşamasında ise İlçe Müdürlüğü personeli ile çiğ süt sektöründe faaliyet gösteren üretici örgüt temsilcilerinin eğitimi, Aydın İl Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş başkanlığında Aydın İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.
Müdür Altıntaş, Aydın’ın süt üretimindeki konumuna dikkat çekerek, Aydın'ın sahip olduğu 510 bin baş hayvan varlığı ile ülke sıralamasında 8’inci, 635 bin ton yıllık süt üretimi ile 4’üncü sırada yer almakta olduğunu, ayrıca Aydın'da 30.177 adet olan büyükbaş işletmesinin %77’sini küçük aile işletmelerinin oluşturduğunu belirterek, çiğ süt üretiminde miktar kadar kalitenin de önemli olduğunun bilinciyle söz konusu eğitim faaliyetlerine üreticilerin de dâhil edilmesi hususunun gerekliliğine değindi.
Eğitime, İl Müdür Yardımcısı Dr. Hamit Eray Yeşilçayır ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim Ahmet Gezman da katıldı. (SELİME AYDEMİR)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.