AyFm 100.5
  • 18 Temmuz 2025, Cuma 15:36

Aydın’da kavurucu sıcaklık alarmı

Tüm Türkiye’yle birlikte Aydın’da da sıcaklıklar yarından itibaren 6 ila 12 derece arasında artacak. Mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklıklarla birlikte hem sağlık hem de çevre açısından ciddi riskler kapıda.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları uyararak, “Sağlığımızı korumak ve muhtemel orman yangınlarının önüne geçmek için her zamankinden daha tedbirli davranmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aydın’da özellikle öğle saatlerinde (11.00 – 16.00 arası) dışarıda uzun süre kalınmaması gerektiği vurgulanırken, uzmanlar yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocukların güneş altında bulunmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Yetkililer, sıcaklıkla birlikte artan nem oranının “hissedilen sıcaklığı” daha da yukarı çektiğini belirterek bol su tüketimi, açık renkli giysiler ve serin ortamlarda bulunmanın önemine dikkat çekti.

Ayrıca orman yangınları açısından da kritik günlere girildiği ifade edilirken, vatandaşların ateş yakmaktan, cam veya şişe gibi yangına sebebiyet verebilecek atıkları doğaya bırakmaktan kesinlikle kaçınması istendi. (ALİ BULUR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.