AyFm 100.5
  • 22 Aralık 2016, Perşembe 20:28

Baba Altıntaş: O'nunla tanıştıktan sonra davranışları değişti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın annesi Hamdiye Altıntaş ve babası Esrafil Altıntaş'ın ifadelerinin ayrıntıları ortaya çıktı. Baba Altıntaş, oğlunun Ankara'daki ev arkadaşı Sercan B. ile yakınlaştıktan sonra davranışlarında değişiklik yaşandığını söyledi.

Başkent Ankara'daki bir sergide Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın annesi Hamdiye Altıntaş'ın emniyetteki ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren anne Hamidiye Altıntaş'a, "Mevlüt Mert Altıntaş'la ne zaman görüştükleri, olayla ilgili kendilerine bilgi verip vermediği ya da imada bulunup bulunmadığı, herhangi bir terör örgütü, dini grup ve cemaatle bağlantısının olup olmadığı" soruldu.

Anne Altıntaş, saldırının olduğu gün saat 16. 30 sıralarında oğlunun aradığını belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü:

"O ara misafirlikte idim. Kendisi bana 'anne ne yapıyorsun' diye sordu. Ben de misafirlikte olduğumu, müsait olunca kendisini arayacağımı söyledim. 'Tamam anne Allah’a emanet ol, hakkını helal et' diyerek telefonu kapattı. Eve gelince, ailemle birlikte yemek yedik. Aradığımda Mevlüt’ün telefonuna ulaşılamıyordu. Bu esnada saat 19.30 gibiydi. Sonra Ankara’da oğlumun daha önceki evde birlikte kaldığı, Çevik kuvvette polis memuru olan Sercan B.'yi aradım ancak Sercan telefon çalmasına rağmen bana cevap vermedi."

Oğlunun polislik sınavlarına hazırlanırken herhangi bir dershaneye gitmediğini ifade eden anne Altıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oğlum Mevlüt Mert’in herhangi bir şekilde terör örgütleriyle bağlantısı olduğunu ben bilmiyorum. Benim çocuğum içine kapanık sessiz sakin bir çocuktu. Bu suikast olayının gerçekleşeceğine dair tarafıma önceden bilgi verilmedi, bir imada da bulunulmadı. Böyle bir olayın olacağını kesinlikle bilmiyordum. Eğer böyle bir şeyden bilgim olsaydı, önlemek için her şeyi yapar, polise bilgi verirdim."

Olay günü oğluyla konuştuğunu ifade eden baba Esrafil Altıntaş da "Bugün çalışıyor musun diye sorduğumda bana izinli olduğunu, çarşıda gezdiğini, yemek yiyeceğini söyledi. Kendisi annesini ve beni her gün olmasa da 2 günde bir arardı. Dolayısıyla, bu arama da öylesine bir konuşmaydı. Konuşmasında anormal bir durum söz konusu değildi. Benim oğlumun böyle bir olayı yapması aklımın ucundan bile geçmez. Hala onun yaptığına inanmıyorum. Benim oğlum böyle bir şey yapmaz" dedi.

Oğlunun İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandıktan sonra Sercan B. isimli öğrenciyle samimiyet kurduğunu dile getiren baba Altıntaş, ifadesini şöyle sürdürdü: "Benim bildiğim kadarıyla herhangi bir terör örgütüne, bir cemaate veya dini gruba mensup değildir. Ancak polis olduktan sonra ibadetlerine daha düşkün olmaya, içine kapanmaya ve sessizleşmeye başladı. İzmir’de polis okulunda okuduğu esnada en samimi arkadaşı Sercan B. isimli şahıstı. Hatta polis okulundan mezun olurken seçme imkanın varsa İzmir’de kalmasını söylememe rağmen Sercan’ın Ankara’ya gitmesinden dolayı Ankara’yı seçmiş, bu şahısla Ankara’da aynı evde kalmışlardır." (NACİ ERİŞ)

Rus Büyükelçisine saldırı​

Rusya Büyükelçisi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti​

Rus Büyükelçiyi vuran polis Aydınlı

Suikastçı polisin ailesi gözaltına alındı

Suikastçının ailesi sorgulanıyor

Gözaltındaki diğer kişilerin kimlikleri belli oldu

Suikastçının ev sahibi belli oldu

Üç yıl kaçak oturmuşlar

Rus Büyükelçi Karlov'un otopsisi tamamlandı

Saldırgan Altıntaş'ın evinde FETÖ kitapları bulundu

Saldırganla ilgili tüm detaylar araştırılıyor​

Rus Büyükelçi’yi vuran Altıntaş, FETÖ’den burs aldı

Suikastın talimatı Almanya’dan mı?

Suikastçının ailesi serbest bırakıldı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.