Takip Et

/>

SON DAKİKA

Atilla Dağıstanlı
KOVAN

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR!

3 Nisan 2023, Pazartesi

     

Bu yazım, yarım yüzyılı geçen meslek yaşamımda yeni bir sürecin ilk adımı…

Gazete Flaş, Hedef, Manşet derken, şimdi Denge…

İnanın çok mutluyum.

Keşke mesleğe ilk başladığım Hüraydın ve Mücadele gazeteleri de yaşıyor olsaydı…

İşte o zaman çok daha mutlu olurdum…

Denge ailesine davet edilerek ailenin bir bireyi olmak elbetteki gurur verici; ancak üstlendiğim sorumluluğun üstesinden gelebileceğime inanmış ve bana güvenmiş olacak ki, Emin Aydın "HABER MERKEZİ"ni kurma riskine balıklama daldı.

Denge’deki yol haritam, salt köşe yazarlığı üzerine olmayacak.

Gazetecilik mesleğinde olayları yaşayarak, yazdığım her haberin, röportajın, çektiğim her fotoğrafın, okuyucuya ulaşmasında verdiğim emeğin, girdiğim riskin bedelini tek tek ödeyerek geride bıraktığım 58 yılın birikimini, bu mesleğe yeni başlayanlara aktararak, onlara emek vererek, çok sevdiğim mesleğime olan görevimi yerine getirerek kendimi de ödüllendimiş olacağım.

Bu süreç içinde yol arkadaşlarım olacak genç meslektaşlarıma, basının dördüncü güç olduğunun bilincinde olarak, meslek onuruna yaraşır bir duruşla, kalemlerini satmadan, kiralamadan, kişisel çıkarlarını düşünmeden, toplumu ilgilendiren olayları kapatmaya çalışan kim olursa olsun onlardan korkmadan, yılmadan, usanmadan mücadele ederek, insanların şeref ve namuslarına dil uzatmadan, güçlüden yana olmak yerine, zayıfın hakkını arayarak, bu uğurda ödün vermeden mücadele etmenin nasıl zorlu bir süreç olduğunu ve dik durmanın ödülünün ne denli kutsal olduğunu yaşayarak öğrenmeleri için elimden geleni yapacağım.

"ÖĞRENCİ HAZIR OLDUĞUNDA ÖĞRETMEN GELİR!" sözünün ne denli geçerli olduğunu, birlikte çalışacağım genç meslektaşlarımı tanıdığımda, onların gazeteci doğup doğmadıklarını anladığımda bir kez daha anlamış olacağım.

01 Nisan 1965 yılından bu yana meslekte 58 yılımın içine girerken yaş olarak da 80’e merdiven dayamış bir basın emekçisi olmama karşın her yazımda, haberimde, röportajımda ilk günün heyecanını yaşamak benim için gerçekten bir enerji kaynağı.

Birlikte çalışacağımız genç meslektaşlarımda da bu enerjiyi gördüğüm sürece zaman kavramının benim için pek anlamı olmayacaktır; ancak enerjimin çalındığını hissetmeye başladığımda, "YOLUNUZ AÇIK OLSUN!" deyip bilinçli olarak çizmiş olduğum kendi yolumda ödün vermeden yürümeyi sürdüreceğim.

tvDEN’deki KOVAN programımı sürdürürken, yaklaşmakta olan seçimlerde projelerini, amaçlarını kamuoyuna duyurmak isteyen milletvekili aday adaylarının talebi olursa, seslerini duyurmaları için onları konuk ederek gazetecilik görevinin bir başka dalını da gündeme getirmiş olacağım. 



Yazarın Tüm Yazıları

ÇİNLİ KOMUTAN VE SEÇİMLER

19 Mayıs 2023, Cuma

DÜZELMEK İÇİN ÇARPILMAK MI GEREK ?

17 Mayıs 2023, Çarşamba

YARINDAN SONRA

12 Mayıs 2023, Cuma

BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK

9 Mayıs 2023, Salı

TİYATRO VE SİYASET

8 Mayıs 2023, Pazartesi

BECERİKLİ GAZETECİLER (!)

5 Mayıs 2023, Cuma

CHP BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ

2 Mayıs 2023, Salı

Münir Ali Koç

1 Mayıs 2023, Pazartesi

MİLLETVEKİLİ DEDİĞİN

28 Nisan 2023, Cuma

FASULYE PAHALLANDI, SİYASET AYAĞA DÜŞTÜ

26 Nisan 2023, Çarşamba

GAZETECİ DOSYA AÇAR, KAPATMAZ

24 Nisan 2023, Pazartesi

SEÇİM Mİ PANAYIR MI

19 Nisan 2023, Çarşamba

GAZETECİ SİYASETÇİ İLİŞKİSİ

17 Nisan 2023, Pazartesi

YARGILANDIM VE BERAAT ETTİM

13 Nisan 2023, Perşembe

AYDIN'DA SULAR BULANIK

12 Nisan 2023, Çarşamba

TÜRK POLİSİ 178 YAŞINDA.POLİS ÇOCUĞU OLMAK

10 Nisan 2023, Pazartesi

KADINLAR!

6 Nisan 2023, Perşembe

CHP'NİN AYDIN'DA RAKİBE İHTİYACI YOK (1)

4 Nisan 2023, Salı

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR!

3 Nisan 2023, Pazartesi