
ÇİKOLATA SOSU
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao(glütensiz)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta( Glütensiz mısır nişastası)
Bütün malzemeleri çırpıyoruz. Daha sonra orta ateşte kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. İçine çikolata da atılabilir.
KEK İÇİN
4 büyük yumurta
1 su bardağı şeker
2 - 2,5 su bardağı glutensiz un
3 yemek kaşığı kakao(25gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı süt (kek pişince üstüne dökülecek)
ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı süt
2 paket glütensiz krem şanti
YAPILIŞI
Yumurta beyazları bir fiske tuzla iyice çırpılır. KAr haline gelecek. Sonra yumurta sarılarını, toz şeker ilave ederek çırpıyoruz. Sıvı malzemeleri de ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.Yumurta akını karışıma en son ekliyoruz. Karışımı 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pişen kekin üzerine ılıyınca bir su bardağı sütü eşit olarak gezdiriyoruz. HAzırlana krem şanti de üzerine sürülür. Dolapta dinlendirilir. Son olarak çikolata sosu üzerine dökülür, dolapta yaklaşık3 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.
(Tarifler Aydın Glutensiz Beslenme ve Çölyak Derneği tarafından hazırlanmaktadır)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.