Takip Et

İncir çekirdeği yağı her derde deva

İncir Dede İncir Çekirdeği Yağı firma sahibi Hasan Tuna, tvDEN ekranlarında yayınlanan gazeteci Emin Aydın tarafından hazırlanıp sunulan “Baş Başa” isimli programın konuğu oldu. Emin Aydın’ın sorularına cevap veren İncir Dede Hasan Tuna, vatandaşların da merak ettiği konulara değindi.

Şuanda kış mevsiminin de etkisiyle hastanelerde bir yoğunluk olduğuna işaret eden Tuna, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların pik yaptığına dikkati çekti. İnsanların yaşamına dikkat etmediğini belirten Tuna, “Beslenme ve hastalıklardan korunmaya dikkat edilmiyor. Şuanda aslında biz maskeyle dolaşmamız gerekiyor” dedi.

İncir çekirdeği yağının nasıl yapıldığını anlatan Hasan Tuna şunları kaydetti:

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞINDA YÜZDE 60 OMEGA3 VAR”

“İncirin içindeki o çok küçük çekirdekleri çıkarıyoruz. İşin zor kısmı da bu zaten. O çekirdekler ayıklandıktan sonra soğuk pres sıkım ile yüzde 100 saf olarak yağını elde ediyoruz. Ege Üniversitesi’nde yaptırdığımız analize göre çok yüksek oranda omega3, e vitamini, demir, çinko, magnezyum ve kalsiyum var. Omega3 bizim için olmazsa olmaz. En çok somon balıklarında var olarak biliniyor. En kaliteli kuzey buz denizinden elde edilenlerde yüzde 35 oranında bulunuyor. İncir çekirdeği yağımızda ise yüzde 41 ve üzeri omega3 var. Yani, somondan elde edilenden daha fazla değerde omega3 var bunun içinde. Bazı laboratuvar sonuçlarımızda yüzde 60 bile görülüyor. Biz en alttaki yüzde 41’lik değeri yazıyoruz.

“E VİTAMİNİ ZENGİNİ İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI”

E vitamini var, bu da hücre yenileyen, cildi güzelleştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir vitamin. Mesela kendi zeytinyağımızda 12 mg var, o 12 mg’ın değerinden dolayı zeytinyağlı yiyelim diyoruz. Çok faydalı çünkü. Argan yağında 70 mg var. Kadınlar onu saç ve cilt bakımında kullanıyor. İncir çekirdeği yağında ise 445 mg ve üzerinde e vitamini bulunuyor. Yani argan yağının 7 katı e vitamini bizim incir çekirdeği yağımızda var. Ayrıca demir var, çinko var, magnezyum ve kalsiyum var.

“ZARARLI HÜCRELERİ YOK EDİYOR”

E vitamini 4 bileşenden oluşuyor. Bunlar alfa, beta, delta ve gama şeklinde. Doğadaki kaynaklarda alfa, beta ve delta var. İncir çekirdeği yağının tamamına yakınında gama tokoferol da bulunuyor diğerlerinden farklı olarak. Gama tokoferolün görevi nedir dersek; gama tokoferol içtiğimizde ve sürdüğümüzde vücudumuzdaki kötü bir hücreyi sarar yok eder. İşte incirdeki mucize burada. Yararlı hücreleri besleyip, zararlı hücreleri yok ediyor.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİNDE HAZİNE VAR”

Tin Suresi’nde Allah, “İncire ve zeytine yemin ederim” diye buyuruyor. O’nun yemin etmeye ihtiyacı yok. Mealen “İncirde ve zeytinde bir şey var. Siz bunları bulun” diyor aslında. Bize hedef göstermiş. İncirin ve zeytinin asil, asıl yurdu da Aydın’dır. Sayenizde bunu biz bütün dünyaya duyuruyoruz. İncirin çekirdeği hazine dolu.

“BEYİN VE KALP DAMAR SAĞLIĞINDA ÖNEMLİ GÖREVİ VAR”

İncir çekirdeği yağında bulunanlara göre nelere faydalıdır dersek; beyin sağlığı başta gelir. Unutma, bunama, dikkat eksikliği, zeka gelişimi, ailzaeimer, demans, parkinson ve felç. Kalp ve damar sağlığı. Damar tıkanıklığı, damar sertliği ve ritim bozukluğu. Tansiyon ve şeker. Psikolojik sorunlar. Bel ve boyun fıtıklarında çok etkili. Eklemlerimizin arasında bulunan sıvıyı artıran bir özelliğe sahip aynı zamanda. Omurilik sıvısının oluşumunu sağlıyor. E vitamininden dolayı gözdeki görme gücünde çok fazla etkisi var. Sarı nokta rahatsızlığında gama tokoferolden dolayı hücre içerisinde yer alan (sarı nokta) toksik zararlı maddeleri dışarıya atıyor. Kısacası incir çekirdeği yağının faydaları aslında saymakla bitmiyor. Bir şey her şeye yarar mı diye soruyorlar. Allah bu çekirdeğin yağının içine bizim için gerekli olan her şeyi koymuş.” (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.