Takip Et
  • 25 Kasım 2020, Çarşamba 17:08

ADÜ’den anlamlı etkinlik

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmen Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Şehit Öğretmenlerimiz Anısına Ağaç Dikimi ve Şehit Öğretmenler Caddesi Açılış Töreni gerçekleşti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Etkinliğe, Aydın Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe, fakülte dekanları, daire başkanları ve ADÜ personeli katıldı.

 

ŞEHİT DÜŞEN BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN ACISINI YÜREĞİMİZDE İLK GÜNKÜ GİBİ HİSSEDİYORUZ

Eğitim Fakültesi olarak al bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmak, gençlerimizi vatanı ve milletine yararlı nesiller olarak yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, bu 24 Kasım’ı da görevi başında şehit olan öğretmenlerimizin anısına ithaf ettiklerini aktardı.

Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Karasakaloğlu, “2017 yılında ülkemizin istiklali ve istikbali uğruna hain terör örgütü PKK’nın alçak saldırısı sonucu şehadet şerbetini içen Aybüke Öğretmen ve Necmettin Öğretmenimiz başta olmak üzere görevi başında şehit düşen bütün öğretmenlerimizin acısını yüreğimizde ilk günkü gibi hissediyoruz. Her bir şehidimiz adına birer fidan dikerek onların aziz hatıralarını ilelebet yaşatmak istiyoruz. Bu minvalde Sayın Rektörümüzün yüksek tensipleri, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosunun örnek kararıyla Fakültemizin yanında bulunan caddeye Şehit Öğretmenler Caddesi adını vererek büyük bir özenle yetiştirip eğitim ordusuna uğurladığımız genç öğretmenlerimizle, şehit öğretmenlerimizin açtığı kutlu yoldan hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla yürümek istiyoruz.” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ İNSAN SEVGİSİ İLE MİLLETİ KURTARMA YOLUNDA BÜYÜK ÇABA GÖSTERMİŞTİR

Öğretmenlerimizin geçmişten bugüne yokluk ya da imkânsızlıklara bakmaksızın insan sevgisini ve bu uğurda gösterdiği özveriyi mihenk taşı yaptığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğretmenlerimizin milleti kurtarma yolunda gösterdiği çabaları ve başarıyı gelecek nesillere hatırlatmak adına 24 Kasım’ların önemli olduğunu vurguladı.

DİKİLEN FİDANLARINIZ VE FİKİRLERİNİZ BURADAKİ GENÇ ÖĞRETMEN ADAYLARI İLE KÖK SALACAK

Şehit öğretmenlere minnettarlıklarını ifade etmek adına ADÜKampüsüne fidan dikimi yapıldığını belirten Aldemir, “Bugün burada, Eğitim Fakültesi önüne dikilen fidanlarınız ve fikirleriniz genç öğretmen adayları ile sulanacak, kök salacak, dallanacak ve inanıyorum ki bu arkadaşlarımız da sizlerden aldıkları bayrağı en iyi şekilde taşıyacaklardır. Ayrıca üzerinde olduğumuz bu caddeye “Şehit Öğretmenler Caddesi” ismini veriyor, sizlerle yürüyor, sizlerin izinden gidiyoruz. Bu anlayışla başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize rahmet diliyor, yaşayan kıdemli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Şehit Öğretmenler Caddesi Açılış Töreninin ardından şehit öğretmenlerin anısına protokolün ve personelimizin ağaç dikmesi ile etkinlik sona erdi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.