Takip Et
  • 10 Mayıs 2024, Cuma 09:35

Aydınlı emekliler 25 Mayıs’a hazırlanıyor

Aydın’ın Çine ilçesinde imza kampanyası başlatan TÜM Emekli-Sen Aydın yetkilileri 25 Mayıs’ta yapılacak bölgesel Mitinge hazırlanıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tüm emeklilerin Sendikası Aydın Şube başkanı Ufuk Kartal Çine Hükümet Meydanı’nda Sol Parti Çine İlçe Örgütü’nün de destek verdiği bir stant açarak imza kampanyası başlattıklarını ifade etti.

25 Mayıs’ta Türkiye’nin farklı bölgelerinde miting yapacaklarını ifade eden Kartal, tüm emekliler olarak sahalara çıkacaklarını belirtti.

Kartal yaptığı açıklamada, “Bir haftadır Aydın’da imza kampanyası etkinliği yapıyoruz, bugün de Çine’deyiz bu imza kampanyası yapıyoruz. Neden yapıyoruz diye sorarsanız 25 Mayıs’ta Türkiye’de sekiz bölgede bölgesel mitinglerimiz var tüm emeklilerin sendikası olarak alanlara çıkıyoruz. Çünkü taleplerimiz var, bu taleplerimiz yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca 26 Mayıs olarak açıklanan CHP’nin düzenleyici Ankara mitingine de destek vermeyi düşünüyoruz. Orada da bu taleplerimizi haykıracağız. Nedir bizim taleplerimiz diye sorarsanız, öncelikle ek 2015 yılında çıkarılan sosyal güvenlik reformu yasası kadük hale gelmiştir, emekli maaşı bağlanma katsayısı düzenlemesi yeniden yapılmalıdır, bu yasa revize edilmelidir . İkincisi memurlara her ay ödenen seyyanen zammı emeklilerle istiyor, yılda iki defa ödenen ve cep harçlığına dönüşmüş olan bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında olmasını ve yılın dört defa ödenmesini istiyoruz. Sağlık hizmetlerine erişim ve ücretsiz ilaç alma için ilaç kat katkı paylarının kaldırılmasına istiyoruz. Emeklilerin sendikal örgütlenme çalışmasındaki engellerin kaldırılmasını, sendikal örgütlülüğün tanınmasını istiyoruz. Taleplerimiz bunlardır ekonomik ve demokratik taleplerden oluşuyor. Biz iki defa Ankara’da büyük miting yapmıştık zaten şimdi de 25 Mayıs’ta bölgeler üzerinden Anadolu’nun her tarafından eşzamanlı mitingler yapacağız” dedi. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.