Takip Et

/>

SON DAKİKA

15 Temmuz Demokrasi kavşağı açıldı

3 Ekim 2016, Pazartesi 15:39

     


Aydın-Denizli Karayolu’ndaki 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, STK başkanları ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yapımına 2015 yılının Kasım ayında başlanan Aydın-Denizli Karayolu’nun ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı törenle açıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendi kullandığı araçla kavşaktan ilk geçen kişi oldu.

Tören, halk oyunları ekibinin zeybek oyunu gösterisiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vatandaşlara hitap etti.

“66 YILDIR AYNI ZİHNİYETLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Konuşmasında köprülü kavşağın su seviyesinin yüksekliği nedeniyle 2 ay gecikmeyle açıldığını ifade eden Çerçioğlu, bu süreçte gelen eleştirilere yanıt verdi. “Biliyorsunuz ki sıkıntı çekmeden refaha erişilmiyor. Bu kavşağa ilk başladığımızda birçok söylenti oldu. Meyve veren ağaç taşlanır” ifadelerini kullanan Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kişiler, bu kavşak için garabet dediler. Burayı görüyorsunuz. Garabet mi, hizmet mi? Takdiri size bırakıyorum. Bir başka zatı muhterem, bu kavşağın çökeceğini söylemiş. Üzerinde durduğumuz kavşak, bin 200 adet fore kazık üstünde duruyor. Ben bu kavşağın çökeceğini söyleyen milletvekiline diyorum ki korkuyorsan bu kavşaktan geçme kardeşim, geçme. Bir diğer muhterem milletvekili de bu kavşağa ihtiyaç olmadığını söylüyor. 1950’lerde Aydın-Denizli karayolu yapılırken, aynı zihniyet rahmetli Adnan Menderes’e, “Bu kadar geniş yola ne gerek var?” demişti. Adnan Menderes’ten 66 yıl sonra bu kafa, aynı kafadır. Biz Aydın’da bu zihniyetle mücadele ediyoruz. Bunlar, Aydın’ın 20 yıl, 30 yıl sonrasını göremeyen siyasetçi kafasıdır. Şimdi soruyorum. Neden Aydın’dan Buharkent’e kadar otoban yok? Neden doğu Aydın’ı cezalandırıyorsunuz? Madem Aydın’a yatırım yapma isteğiniz yok, bari yatırım yapana, çalışana engel olmayın.”

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİN HATIRASI”

Aydın-Nazilli Karayolu'nun bir kısmının asfaltlandığını, geri kalan kısmının da hızla asfaltlanacağını vurgulayan Çerçioğlu, Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin de iki yılda iki kat büyütüleceğini açıkladı. Kavşağın ASTİM’e büyük yarar sağlayacağının altını çizen Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzerinde bulunduğumuz kavşak, Aydın’ın en büyük organize sanayi bölgesi olan ASTİM’i ulusal karayolu ağına bağlıyor. Sabah işine giden 5 bin emekçimiz, bu kavşaktan geçecek. Buradaki fabrikalarda üretilen ürünler, dünyanın dört bir yanına bu kavşaktan sevk edilecek. Bu kavşak, ASTİM’e prestij kazandıracak. ASTİM’in iki kat büyümesi demek, 5 bin ilave istihdam demek. Biz Aydın'da işsizliği bitirmek istiyoruz. 15 Temmuz günü, ülkemizi korumak için canları pahasına mücadele edip şehit olan vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı onların aziz hatırasına olan saygımızın bir parçasıdır.”

“14 YILDA TEK ÇİVİ ÇAKILMADI”

Törende konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP’li belediyelerin iktidarın engellemelerine rağmen hizmetlerine devam ettiğini belirtti. AKP’nin Aydın’a hizmet getirmediğini savunan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıl 2002, AKP iktidara geldi. Aradan 14 yıl geçti, bir tane çivi çakılmadan. Ben Ulaştırma Komisyonu’nda görevliyim. Geçen yıl bize -komisyonunda bir kitapçık dağıtıldı. Bu kitapçıkta, Aydın-İzmir otobanını sanki kendi dönemlerinde yapılmış gibi –göstermişler. Oysa otaban, ANAP-DYP-SHP döneminde yapıldı. Biliyorsunuz çevre yolu var. 7 kilometrelik yolu, 14 yılda yapamadılar. Ama benim büyükşehir belediye başkanım bu güzel hizmeti yaptı. Ona da bir sürü engel çıkardılar. 492 köyümüz var. AKP iktidarında bu köylere bir tane yol yapılmadı. Büyükşehir belediyemiz bu yolları yapıyor. Ben buradan AKP iktidarına sesleniyorum, CHP'nin belediyelerine engel olmayın ki hizmet yapsınlar.”

“HİZMET İÇİN EL ELE VERELİM”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da yaptığı konuşmada, “Çok güzel bir hizmetin açılışı için bir araya geldik. Aydın halkının sandıkta ne kadar doğru bir karar verdiğini görmenin kıvancını yaşıyorum” dedi. Aydın’da sosyal belediyecilik adına önemli işler yapıldığını ifade eden Tezcan, şu ifadeleri kullandı:

“’Sosyal belediyecilik nedir?’ diyorsanız, gelin Aydın'a bakın. ‘Halkın yarasına merhem olmak nasıl olur?’ diyorsanız, gelin Aydın'a bakın. Bu hizmetlerin arkasında Ankara'nın mali desteği, parasal desteği olmadığını biliyoruz. Belediye başkanlarımız bu yola çıkarken ‘Aydın Ankara'dan daha zengindir’ diyerek yola çıktı. Siyasi polemik ve siyasi hırs düşüncesiyle Aydın'a yapılan hizmetlerin önüne ket vurma düşüncesinden vazgeçin. Aydın halkının bu hizmetleri almasına engel olma çabasından vazgeçin. Gelin 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı açılışı bir dönüm noktası olsun. CHP, AKP, MHP milletvekilleri el ele verelim. Aydın halkına hizmet ederken el ele vermekten neden uzak duruyorsunuz? Burası için çok şey söylediler. Olması için değil, olmaması için çok çaba harcadılar. Belki de dua ettiler. Siyaset, husumet yeri değildir ve olmamalıdır.”

Konuşmaların ardından dua edildi. Kavşağın açılışı için kurdele kesildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve milletvekilleri köprülü kavşaktan geçti. Bülent Tezcan’ın da içinde bulunduğu aracı, Çerçioğlu kullandı.

Törene ayrıca Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve ilçe belediye başkanları, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve ilçe başkanları, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tören için mesaj gönderdi.

BALIK TUTANLARA İNCE GÖNDERME

15 Temmuz Demokrasi Kavşağı’nın yapımı sırasında zemin suyu yükselince, bir grup, inşaat alanında balık tutarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etmişti. Tören sonunda vatandaşlara balık ekmek dağıtılarak, bu protestoya ince bir gönderme yapıldı. (NACİ ERİŞ)

ASTİM Kavşağı'nda balık tuttular

 

 

 

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler