Takip Et

/>

SON DAKİKA

26 bin kadın hekimle 8 bin öğrenciye burs veriyorlar

1 Mayıs 2024, Çarşamba 17:44

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu tvDEN’de yayınlanan “Baş Başa” programının bu bölümünün konuğu Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doktor Ayça Urhan Tuzcu oldu.

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) çalışmaları hakkında bilgiler veren Tuzcu, “KAHEV aslında 6 yıl önce sosyal medyadan kurulmuş, bir iki öğrenciye maddi destek olmak için kadın doktorların çabasıyla var olmuş küçük bir topluluktu. Bir sosyal medya grubuyuz yani öyle söyleyeyim. Sonra bu iki öğrenci 20 oldu, 40 oldu, sonra 400 oldu. Böyle böyle derken 6 yıl sonunda biz bir vakıf olduk ve 26 bin kadın hekimden oluşuyoruz. 8 bine yakın öğrencimize burs veriyoruz. Tüm Türkiye çapı sosyal medyadan organize oluyoruz. Herhangi bir bölgemiz, yerimiz sabit yok, her yerdeyiz yani. İhtiyacı olan, eğitime ihtiyacı olan herkesin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Tuzcu, “Tam bir mentörlük sistemi var. Kadın doktor hayatta belli bir yere gelmiş, tıp fakültesini bitirmiş, bir yerde sonuçta bir öğrenciye mentörlük yapabilecek durumda. Biz de burada aslında tam da bu sistemi işletiyoruz, çocuğun eğitimine destek olmanın yanı sıra sosyal hayatta da her türlü desteği bizden sağlamasını düşünüyoruz. Bununla ilgili bir sistem kurduk. Kamplar yapıyoruz. Mesela depremde ailesini kaybetmiş öğrencilerimiz var, bunlara özel kamplar yaptık. Marmaris'te yaptık, Foça'da yaptık, burada çocuklarımızı psikolojik olarak destekledik. Biraz Nefes almalarına imkan sağladık, hep birlikte bir ekip oluşturduk” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler