Takip Et

“Pazaryerinde yayla havası yaşıyoruz”

Bozdoğan Belediyesi Kapalı Pazaryerine taktırılan 13 adet helikopter tipi fan ile doğal serinlik yaşanmaya başladı. 30 yıldır Bozdoğan Pazarında sergi açtığını dile getiren Mehmet Topçu, “Yöneticilerimizden ve bu fanları takan firmadan Allah razı olsun. Çok güzel, yaylada gibiyiz” dedi.

Aydın Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Kapalı Pazar Alanına 13, Eymir Mahallesi Sosyal Tesislerine de 3 adet helikopter fan taktırdıklarını ve bu sayede vatandaşların aşırı sıcaklardan etkilenmesini önlediklerini ifade etti.

“BELEDİYELERİN GÖREVİ, VATANDAŞIN HAYAT KALİTESİ STANDARDINI YÜKSELTMEK”

Bu yöntemin bölgede tek olduğunu ve çok olumlu dönüşler aldığını dile getiren Başkan Altıntaş, “Bozdoğan Pazaryeri müzmin bir sorundu. Yazın sıcak, kışın da yağmur ve soğuk sıkıntısı yaşanıyordu. Göreve geldikten sonra elimizdeki kısıtlı imkanlarla önce çatısını yaptık. Bu kez yağmura çare bulduk ama sıcağa da çare bulamamız lazımdı. Onun için de helikopter fan dediğimiz fanlardan 13 tane taktırdık. Böylelikle hem oradaki esnafımıza hem de alışverişe gelen vatandaşlarımıza serin ve hoş bir ortam oluşturduk. Benim bildiğim kadarıyla bu fan sistemi bölgemizde, hatta Türkiye genelinde yok. Bu sayede meslektaşlarıma da çözüm üretmiş ve onlara öncü olduk. İlçe halkımız ve dışardan gelip sergi açan esnafımız bu fan sisteminden çok memnun. Salı günleri ilçemizin semt pazarı kurulduğu günlerde bu 13 fanın tamamını, diğer günleri de orada sergi açan esnaflarımız oluyor ve onlar için de faydalanabilecekleri 1 fanı açıyoruz. Sonuç olarak belediyenin asli görevi, vatandaşına hizmet. Vatandaşın hayat kalitesi standardını yükseltmek. Biz de bu amaçla hizmet üretiyor, bu doğrultuda çalışıyoruz. Biz hem üretken belediyeciliğe hem de hizmet anlayışımızı, vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Kapalı Pazaryerimizde bunaltıcı sıcaklardan etkilenen vatandaşlarımız için Aydın Efeler’de hizmet veren Tuğra Tarım işletmecisi Hidayet Gürpınar ile görüştük. En uygun fiyatı kendileri verdikleri için 13 helikopter fan pazaryerimize, 3 fan da Eymir Mahallesi Sosyal Tesislerimize taktık. Çünkü bu sosyal tesisimiz hafta sonları sürekli düğün cemiyetleri yapılan ve çok sıcak olan bir alan. Vatandaşımızdan aldığımız geri dönüşler çok güzel ve herkes çok memnun” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ ÇOK SAĞ OLSUN, BİZLERİ ÇİLEDEN KURTARDI”

Bozdoğan Belediyesi tarafından yaptırılan fanlardan dolayı hem vatandaşlar hem de sergi açan esnaf, çok mutlu olduklarını belirtti. Pazaryerine takılan fanlardan dolayı çok memnun olduklarını belirten Hayriye Öztürk, “Daha önce burası çok sıcak oluyordu ve çok terliyorduk. Şuan çok iyi oldu, fanlar sayesinde rahat bir alışveriş yapıyoruz. Başkanımız çok sağ olsun, bizleri çileden kurtardı” dedi.

Kapalı Pazaryerinde esnaflık yapan İrfan Karcı da, “Yapanlardan bir kere değil, bin kere Allah razı olsun. Tarlada, bahçede sıcakta çalışmaya alışığız ama burada satış yaparken aynı zamanda serinlemiş oluyoruz” diye konuştu. Restoran işletmeciliği yaptığını ve sürekli alışveriş için pazaryerine geldiğini söyleyen Mehmet Ereğli de, “Gerçekten on numara bir hizmet olmuş. Sürekli alışveriş için geliyordum ama çok aşırı sıcak oluyordu. Ufuk Başkan ilçemiz için çalışmaya devam ediyor. Yapılan bu hizmetten çok memnunuz” açıklamasını yaptı.

“NAZİLLİ’DE HER GÜN PAZAR KURULUYOR AMA BÖYLE BİR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR”

Nazilli’den, Bozdoğan Pazarına yaklaşık 25 yıldan buyana satış için geldiğini söyleyen Mehmet Tunç, “Yapılan bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Daha önce sıcak oluyordu ama bu büyük fanlar sayesinde serin bir ortam var. Ben çok sayıda ilçede tezgah açıyorum, fakat böyle bir hizmet görmedim. İlk kez burada rastladım. Diğer belediye başkanlarımızda örnek alır ve inşallah bu sıcaklar için böyle bir çözüm üretirler. Nazilli’de her gün pazar kuruluyor ama böyle bir çözüm üretilmiyor. Bozdoğan Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, kendisine bu hizmeti için çok teşekkür ediyorum” dedi. Mehmet Demiroğlu isimli esnaf ise, “Burada daha önce aşırı terliyorduk. Bu nedenle de hasta oluyorduk. Fanların takılması çok iyi oldu. Fazla soğuk da değil tam ideal bir hava oldu. Hizmetten çok memnunuz” diye konuştu.

“10 NUMARA 5 YILDIZ BİR HİZMET”

Kapalı pazaryeri esnaflarından Ali Özülkü, “Daha önce sıcaktan duramıyorduk. Başkanımızdan Allah razı olsun böyle bir çözüm üretti. Bundan bizde, alışverişe gelen vatandaş da çok memnun. Dışarıdan içeriye giren insan çıkmak istemiyor. Böylelikle bu bizim ve diğer esnafında satışlarına olumlu olarak etkiledi.

30 yıldır Bozdoğan Pazarında sergi açtığını dile getiren Mehmet Topçu, “Bu pazaryerimiz için çok güzel bir hizmet. Daha önce burada sıcaktan kavruluyorduk. Ben 30 yıldır burada pazarcılık yapıyorum. Yazın sıcaktan bunaldık, kışın da yağmurdan ve çamurdan bıkmıştık. Yöneticilerimizden ve bu fanları takan firmadan Allah razı olsun. Çok güzel, yaylada gibiyiz. 10 numara 5 yıldız bir hizmet. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” sözlerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.