AyFm 100.5
  • 28 Eylül 2025, Pazar 07:22

Aydın'da dün neler oldu?

Aydın’da dün yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Belediye başkanlarının farklı etkinlikleri, sosyal medyada tartışma yaratan görüntüler, tarımdaki kriz, akademik başarılar, siyasi kongreler ve yerel olaylar günün öne çıkan başlıkları oldu.

ÇERÇİOĞLU'NUN KIYAFET TERCİHİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye binasında Vali Yakup Canbolat’ı kot pantolon ile karşılamasıyla tartışma yarattı. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve kamuoyunun dikkatini çekti. Özellikle MİA Haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çerçioğlu’na yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Aksan, paylaşımında “Belediye Başkanı olabilirsiniz, makamınızı hissettirmeyebilirsiniz. Ama devletin valisini kot pantolonla karşılayamazsınız” ifadelerini kullandı. 

EFELER'DE TURİZMİ CANLANDIRACAK TREKKİNG PARKURU

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Dünya Turizm Günü’nde İmamköy–Roma Hamamı arasında oluşturulan trekking parkurunu kente kazandırdı. Başkan Yetişkin, doğaseverlerle parkurda yürüyüş yaparak Efeler’in turizm potansiyeline dikkat çekti.

Tarihi ve doğal zenginlikleri turizme kazandırmayı hedefleyen Yetişkin, “Efeler, turizmde hak ettiği yere ulaşacak” mesajını verdi.

KARAKOZ'DAN ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA VURGU

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Koçarlı’nın Bıyıklı Mahallesi’nde çiftçilerin sorunlarını dinledi. 

Karakoz ayrıca, pamuk üretiminin sürdürülebilmesi için fiyatın en az 50 lira olması gerektiğini vurguladı.

ADÜ’LÜ AKADEMİSYENLER DÜNYANIN EN ETKİLİLERİ LİSTESİNDE

Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” açıklandı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden 9 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik dilimde yer aldı.

Türkiye genelinde ise 1518 akademisyen yıllık etki listesinde, 1171 akademisyen kariyer boyu etki listesinde yer buldu.

İNCİRDE ALIM KRİZİ: KOOPERATİF SATIŞI DURDURDU

Germencik İncir Tarım Satış Kooperatifi, tüccarların ürünleri TARİŞ üzerinden sisteme soktuğunu belirleyerek incir alımını durdurdu. Karar, üreticiler arasında tartışmalara yol açtı.

İncirin ana vatanı olan Aydın’da ova kesimlerinde hasat tamamlanırken, yüksek kesimlerde hasat sürüyor. Ancak ani karar üreticilerin mağduriyetini artırdı.

DİDİM'DE KADIN DAYANIŞMASI VE BALIKÇI ZİYARETİ

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Kadın Platformu üyeleriyle bir araya geldi. “Kadın dayanışmasının gücüyle Didim daha da güzelleşecek” diyen Gençay, kadınların sosyal ve kültürel yaşamını destekleyecek projeleri gündeme getirdi.

Aynı gün sabah saatlerinde ise Altınkum İskelesi’nde balıkçılarla buluşan Gençay, sorunlarını dinleyerek bereketli bir sezon diledi.

TURİZM YOLU FESTİVALİNE AYDIN DA DAHİL OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2026 yılında 26 şehirde yapılacağını açıkladı. Yeni iller arasında Aydın da bulunuyor.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Antik kentleri ve kültürel mirasıyla Aydın, festivalde önemli bir rol üstlenecek” açıklamasını yaptı.

KAZA VE OLAYLAR KENTİN GÜNDEMİNDE

Efeler ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı. Bisiklette bulunan iki genç hafif yaralanırken, otomobil sürücüsü fenalaştı. Çevredeki vatandaşlar ilk müdahaleyi yaparken, bölgedeki esnaf her gün çok sayıda kaza olduğunu belirterek kasis yapılması talebini yineledi.

Öte yandan Karacasu’da 58 yaşındaki Bülent Takkalı, kahvaltı sırasında aldığı ekmeğin içinden jilet çıkması üzerine büyük bir şok yaşadı. 

CHP SÖKE İLÇE KONGRESİ SONUÇLANDI

CHP Söke’de yapılan olağan ilçe kongresinde Erkan Polat ile Hasan Avcı yarıştı. Toplam 400 delegeden 242’si sandığa gitti.

Oylama sonucunda Erkan Polat 221 oy, Hasan Avcı ise 21 oy aldı. Polat’ın kazandığı beyaz listenin yönetiminde Söke Belediyesi’ne yakın isimlerin yer alması dikkat çekti. Ayrıca eski milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın ekibinden 3 ismin de yönetimde bulunduğu öğrenildi.

BAFA GÖLÜ’NDE UNUTULAN YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI

14 Haziran 2024’te Didim’de çıkan yangına müdahale ederken Bafa Gölü’ne düşen yangın söndürme uçağı, kazadan 15 ay sonra hala Kapıkırı sahilinde bekliyor.

Kazada 3 mürettebat sağ olarak kurtarılmış, uçak daha sonra kıyıya çekilmişti. Ancak aradan geçen sürede kaderine terk edilen uçak, göl kıyısına gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.