
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde 1.8 kiloluk yenidoğan bebek, aort koarktasyonu nedeniyle Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde gerçekleştirilen özel bir operasyonla sağlığına kavuştu. Cerrahi ve yoğun bakım ekiplerinin koordineli çalışması sayesinde bebek hızlıca toparlanarak taburcu edildi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent öncülüğünde ve başhekimliğin destekleriyle kurulan Çocuk Kalp Merkezi doğumsal kalp hastalıklarının tedavisinde önemli bir başarıya imza attı. Sadece 1.8 kilogram ağırlığında olan yenidoğan bebek, aort koarktasyonu teşhisi konulmasının ardından hızla ameliyat edildi ve sağlığına kavuştu.
"ÖZEL KOŞULLARDA YAPILMASINA KARAR VERİLDİ"
Hastane yönetimi, bebeğe tanı konulur konulmaz hızlı müdahale gerektiğini belirtti. Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Düşük kilosu ve genel durumu nedeniyle ameliyathaneye alınması, hipotermi ve ek komplikasyon risklerini artıracaktı. Bu nedenle operasyonun Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde özel koşullar altında yapılmasına karar verildi. Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Bilen ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Karagöz, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Gülaştı’nın gerçekleştirdiği zorlu operasyonda, aort damarındaki darlık başarılı bir şekilde giderildi ve dolaşım normale döndü"
Hastane yönetimi, operasyonun başarısında farklı uzmanlık alanlarının koordineli çalışmasının belirleyici olduğunu vurgulayarak, Yenidoğan Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Barış Akcan ve Doç. Dr. Ayşe Anık, ameliyat öncesi ve sonrası süreçte bebeğin tüm bakımını üstlendiğini, ayrıca Çocuk Kardiyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Fazlı Çelik, hem tanı hem de ameliyat sonrası takipte önemli rol oynadığı belirtildi.
Operasyonun ardından bebeğin durumu hızla iyileştiği ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildiği belirtildi. (İREM DELİCE)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.