Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın halkından Mehmet Ayaz bebeğe destek

4 Nisan 2022, Pazartesi 11:25

     


İzmir Tire’de yaşayan Mehmet Ayaz bebeğin SMA Tip-2 hastalığının tedavisi için Aydın halkı el ele verdi.

SMA hastası Mehmet Ayaz bebeğin tedavisi için Pazar günü Efeler Sevgi Yolu’nda Valilik onaylı stant kuruldu. Gönüllüler, standın başında durarak yoldan geçen insanlara Mehmet Ayaz’n hastalığından söz ederek destek olmalarını istedi. Bu duruma kayıtsız kalamayan Aydın halkı, desteklerini esirgemedi.

Mehmet Ayaz için gönüllü olan isimlerden Havva Sarp, gün boyu stant başında durarak duyarlı insanlardan gelen yardımları kabul etti. Havva Sarp, “Ben Mehmet Ayaz’ı tam 1 yıldır takip ediyorum. Sosyal medyadaki videolarını gördüm ilk olarak. Bu yaşta böyle bir hastalıkla boğuşuyor oluşu beni derinden etkiledi. Dolayısıyla duyarsız kalamadım. Mehmet Ayaz SMA hastalığı ile mücadele ediyor ve son 2 kilosu kaldı. Eğer 2 kilo daha alırsa tedavisini olamıyor. İnşallah onu bir an önce ilacına kavuştururuz” dedi.

Mehmet Ayaz’ın yaşadığı ve günümüzde sosyal medya aracılığı ile de sıklıkla karşımıza çıkan SMA hastalığından bahseden Havva Sarp, “SMA, bir kas hastalığı. Şu an bacaklarında, ellerinde ve kollarında kas kaybı var. Yürüyemiyor, hareket edemiyor ve nefes darlığı yaşıyor. Ona bir an önce destek olursanız gerçekten çok mutlu oluruz. İBAN ya da SMS yoluyla ‘MEHMET AYAZ’ yazıp 3105’e göndererek destek olabilirsiniz. Yardımlarınızı bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

Ailelerin tek başlarına ödemeyecekleri bir miktar olan tedavi ücreti, günümüzde dolar kurunun artışı sebebiyle çok daha zor bir hale geldi. Yurt dışında gerçekleştirilen tedavi masraflarının, şu an yalnızca 4’te 1’ini toplayabilen aile, zaman çok geç olmadan Mehmet Ayaz’ın sağlığına kavuşmasını istiyor. (NİSA KIZILKAYA) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler