
Aydın’da 2011 yılında Yeşilçam adıyla yola çıkan Halit Emin Güney, bugün The Temple of Coffee ile kentin kahvaltı kültürüne yeni bir soluk getiriyor. Güney, hem geçmişe hem bugüne ışık tutan açıklamalarda bulundu.
The Temple of Coffee'nin işletmecisi Halit Emin Güney, kahvaltı konseptiyle yeniden dikkat çekiyor. Güney, işletmenin geçmişine dair şu sözlerle konuşmasına başladı:
" 2011'de ilk Aydın’da başladık. O zamanlar öğrenciydim. Şu an bulunduğumuz yer Yeşilçam’dı. 2011 yılında Yeşilçam olarak faaliyete geçtik. 2020 yılında Yeşilçam’ı büyük bir bahçeye taşıdık. 2021’den beri de burası var. Burası kahvaltısıyla meşhur, gerçekten inanılmaz rağbet gören bir yerdi. O yüzden kahvaltıyı buraya da taşıdık.”
Serpme kahvaltı alışkanlığının Türkiye’de çok güçlü olduğunu belirten Güney, bu talebe karşılık verdiklerini ifade etti:
“2021 yılında bu kahvaltı konseptini hayata geçirdik. Serpme kahvaltı alışkanlığı inanılmaz derecede yerleşmişti insanlarda. Yaklaşık 6-7 ay sürdü bu süreç. Ardından tekrar eski Yeşilçam kahvaltımıza döndük. Şimdi ise buradaki noktada, Sevgili Sokak’taki The Temple of Coffee’de yeniden faaliyete geçirelim dedik. Zaten Yeşilçam'da vardı bu kahvaltı. Şimdi burada da herkesin ulaşabileceği bir şekilde sunuyoruz.”
KAHVALTI MENÜSÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Güney, menüde yer alan ürünleri şöyle sıraladı:
“Burada reçellerimiz var; hibiskuslu, zahterli, papatyalı çeşit çeşit... Beyaz peynirimiz, tulum peynirimiz, tereyağımız, labnemiz... Yani kahvaltı ile ilgili ne arıyorsanız burada hepsi var. Çünkü biz 15 yıldır bu işin içindeyiz. Küçük minimal kahvaltılar sunuyoruz: 20 gram ile 50 gram arasında porsiyonlarla... Aceleyle işe yetişmek isteyen, ayaküstü kahvaltı yapmak isteyenlerin uğrak noktası burası olacak.”
FİYATLAR UYGUN, HİZMET GECE YARISINA KADAR
Kahvaltılık ürünlerin fiyatlarına da değinen Güney, örnekler vererek bilgilendirdi:
“Mesela çemen 25 TL, incir reçeli 25 TL, tereyağı 40 TL, bal 40 TL… Menemen 120 TL. Buraya gelen biri rahatlıkla karnını doyurabilecek. Ortalama 150-200 TL bandında kahvaltınızı yapıp çıkabilirsiniz. Sıcaklarımız da var: çikolatalı kruvasan, labneli kruvasan, tereyağlı kruvasan, gözleme, börek çeşitleri, sütlü tereyağlı simit, sandviç, patates kızartması, menemen, kavurma…”
En dikkat çekici yönlerden biri ise kahvaltının sadece sabah değil, gece geç saatlere kadar servis edilmesi. Güney bu konuda şöyle konuştu:
“Bu sadece sabah kahvaltısı olmayacak. Akşama kadar, hatta gece 12’ye kadar devam edecek. Gece 11’de bir kişi acıkırsa, haşlanmış yumurtasını, patatesini, tereyağını, peynirini tüketip çok cüzi bir rakam ödeyerek buradan ayrılabilir.”
“THE TEMPLE OF COFFEE, AYDIN’DA KAHVALTININ YENİ DURAĞI OLACAK”
Halit Emin Güney’in vizyonu ve tecrübesiyle şekillenen The Temple of Coffee, hem öğrencilere hem çalışanlara hem de keyifli bir kahvaltı arayanlara hitap ediyor. Farklı damak tatlarına uygun ürünlerle, ulaşılabilir fiyatlarla ve uzun servis saatleriyle The Temple of Coffee, Aydın’da kahvaltının yeni uğrak adresi olmaya aday görünüyor. (SELİME AYDEMİR)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.