
Karacasu’da futbol antrenörü, Metem Beden Eğitimi öğretmeni İbrahim Çalışkan, 15 yaş gurubu kız öğrencilerden oluşan futbol takımı kurdu. İki haftadır Karacasu Stadı'nda çalışmalarını sürdüren kız futbol takımının lisansı çıkan 4 oyuncusu, bu sezon 3. Lig'de mücadele eden Aydın Yedieylül Gençlik ve Spor Kulübü kadın futbol takımının altyapısına hazırlanıyor. Hırsla ve azimle çalışan kız futbolcular, hedeflerinin futbolu kızların da yapabileceğini göstermek ve dünya çağında ün kazanmış birer futbolcu olmak olduğunu söylediler. Sporculardan oldukça umutlu olduğunu söyleyen Çalışkan, kız futboluna olan talebin çok olduğunu ancak ulaşım ve teknik imkansızlıklar nedeni ile kadroyu tamamlayamadıklarını söyledi.
''İLK BİZ KURDUK AMA BİZİ GEÇTİLER''
Karacasu’nun kız futbolunda öncü olduğunu, ilk bayan futbol takımının ilçede kurulduğunu bildiren Çalışkan, “Karacasu olarak, bayan okul sporları bünyesinde Aydın’ın ilk bayan futbol takımıyız. Okul bazında da olsa ilk defa METEM kız futbol takımını biz kurduk. Bu geleneği yıllardır devam ettiriyoruz. Ancak özel kulüpler ve Aydın genelindeki büyük okullar, planlı çalışmaları ve öğrenci potansiyellerinin zenginliği ile bizim önümüze geçtiler. Biz maddi imkansızlıklar nedeniyle ilerleyemedik. Aydın’da bizden sonra kurulan büyük takımlar bizi geçti” dedi.
Karacasu Kırçiçeği Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi METEM öğrencilerinden oluşan 8 kız sporcunun bulunduğunu belirten Çalışkan, kız futbol takımında 4 kız sporcunun 3. Lig'de oynayan Aydın Yedieylül Gençlik ve Spor bayan futbol takımının altyapısına hazırlandığını, ileriki günlerde bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.
Kız sporcuları gelecek yıla hazırlayarak Aydın bayan futboluna katkı sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Çalışkan, “Yedieylül Gençlik ve Spor Kulübü ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Amacımız bu sayıyı artırarak hem öğrencilere sporu sevdirmek hem de geleceğe yönelik çeşitliliği artırmak” diye konuştu. Çalışkan, takımın en iyi oyuncularından, takım kaptanı Yeşim Ketenci’den çok umutlu olduğunu ve bu oyuncunun diğer arkadaşlarına da ilham verdiğini belirtti.
''BİZ ZORU SEVERİZ''
Takımın gelecek vaat eden en gözde oyuncularından olan takım kaptanı Yeşim Ketenci, çocukluğundan bu yana futbola meraklı olduğunu, kendisini bu spora daha yakın hissettiği belirterek şöyle konuştu: “Futbol diğer spor dallarına göre daha zor bir spor. Bir takım oyunu. Ben de zoru seviyorum. Ayrıca daha eğlenceli buluyorum. Erkekler daha güçlü oldukları için bu sporu biz kızların da yapabileceğini göstermek istiyorum. Hayalimde Ronaldo, Messi, Neymar gibi dünya çapında üne kavuşmak var”
Haftanın 5 günü idmanlara çıkan takım oyuncularından Faika Özdemir, Hatice Kırtaç, Hatice Salman, Elif Dede de futbola kendilerini daha yakın hissettiklerini, zor ve bir takım çalışması olduğu için futbola merak sardıklarını zoru başarmanın kendilerini mutlu ettiğini söylediler. (GÜLAY ÖZTEKİN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.