AyFm 100.5
  • 7 Kasım 2017, Salı 11:26

"Çerçioğlu bizimle sabah sporu yapıp, eksiklikleri görsün"

Aydın'da yürüyüş yolları (GAZİ VE ATATÜRK KOŞU YOLU) ile  spor aletleri bakıma muhtaç duruma geldi. Vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu spor yapmaya davet ederek eksiklikleri yerinde görmesini istedi.

Aydın'da sağlıklı yaşam için spor yapanların sayısı her geçen gün artarken vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu da sabah sporuna davet ederek, spor alanların eksikliklerini yerinde görmesini istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sabahın henüz gün ağarmadan erken saatlerinde ve akşam mesai bitimi sonrasında yürüyüş ve koşu yaparak sağlığını korumayı amaçlayan, genç ihtiyar yüzlerce kişi spor yaparak zinde kalmayı amaçlarken, bununla birlikte yıpranan spor yürüş alanları sıkıntı yaratmaya başladı.

Adnan Menderes Stadyumu başta olmak üzere, Aydın Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk sahasında olan koşu yollarında da bir çok vatandaş sabahın erken saatlerinde sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptığı gözlenirken, ortaya renkli görüntülerde çıkıyor.

1999 yılında zamanın belediye başkanı Hüseyin Aksu Aksu döneminde yapılmış olan koşu yollarından “Atatürk koşu yolu”, Aydın’ın ilk yürüyüş pisti olarak çok rağbet görürken, 2007 yılında o dönemin belediye başkanı İlhami Ortekin tarafından yapılan “Gazi koşu yolu”da vatandaşların rağbet ettiği spor alanı oluyor.

 

SAĞLIKLI YAŞAMAYI SEVEN ÇERÇİOĞLU İLE SPOR YAPMAK İSTİYORLAR

Her iki belediye başkanının vatandaşlarına sağladığı spor imkanları,hala hizmet vermeye devam ederken, yıllarca bu alanların kaderine terk edilip, yenilenme çalışmaları yapılmadığından, yürüyüş pistinde ki halıların birçok yerde çürümüş veya düzgünlüğünü kaybetmiş olması vatandaşlarca eleştiri konusu olmaya başladı.

Özellikle “Gazi koşu yolu” spor yapanların sayısında artış olmasından dolayı yetersiz geldiğini söyleyen vatandaşlar "Sporu ve sağlıklı yaşamayı seven her fırsatla bizlere yakın olduğunu bildiğimiz sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da bir sabah bizimle spor yapmaya davet ediyoruz. Şayet başkanımız bir saatini bize ayırırsa zaten spor yaptığımız yürüyüş alanları ile spor aletlerinin içler acısı halini görecek. Bunlardan Özlem Çerçioğlu başkanımızın haberi olmadığını düşünüyoruz. Bizler ailece onlarca kişi sabah akşam buradayız. Özlem hanımı da bekliyoruz" dediler.

Bu arada ; kültür fizik hareketleri yapmak amacı ile yerleştirilen kondisyon aletlerinin bakıma ihtiyaç duyduğu, bir çok aletin kullanılamaz noktasına geldiğini söyleyen vatandaşlar , “Atatürk koşu yolu” üzerine yapılan tren yolu alt geçidinin de çöktüğünden, spor yapanların geçişine de engel olduğunu kaydettiler. (SUAT DENİZ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.